Miliardarul american Bill Ackman, administratorul unui important fond speculativ din Statele Unite, a lansat un apel public către președintele Donald Trump, cerându-i acestuia să ”închidă frontierele … să închidă țara”.

”America, așa cum o știm noi, se va sfârși”. ”Trebuie să o închidem acum … Acesta este singurul răspuns”, a scris Ackman pe Twitter.

”Nu poți să-ți împrumuți ieșirea din problemă, nu poți împrumuta ieșirea din criză .. trebuie să omori virusul”, spune miliardarul, în contextul crizei fără precedent declanșată de pandemia de coronavirus.

Surprinși de apelul disperat al unui om care a demonstrat că își poate păstra cumpătul în cele mai grele situații, jurnaliștii de la CNBC i-au solicitat un interviu. N-au aflat lucruri prea liniștitoare, informează evz.ro.

Condiția pentru realegerea lui Trump

Ackman vede o singură cale de ieșire, dacă virusul continua să se răspândească în America: Trump trebuie să închidă țara pentru 30 de zile și să elimine virusul, dacă vrea să salveze economia.

El a adăugat că, dacă Trump salvează țara de coronavirus, va fi reales în noiembrie. Chiar și așa, unele industrii vor fi foarte greu de salvat.

”Industria hotelieră și cea a restaurantelor vor da faliment mai întâi, Boeing este în prag. Boeing nu va supraviețui fără ajutor guvernamental”, avertizează miliardarul.