Un audit asupra securității din Capitoliu este iminent. „Pentru a proteja democraţia noastră, trebuie să supunem acum securitatea Capitoliului unui examen scrupulos”, a declarat șefa Camerei Reprezentanţilor într-o conferinţă de presă, conform afp.com

Generalul în retragere Russel Honoré va fi însărcinat cu acest „audit imediat”. Acesta a fost responsabil cu operațiunile militare în timpul uraganului Katrina în 2005.

Un audit asupra securității din Capitoliu

Camera Reprezentanţilor l-a pus sub acuzare miercuri pe Donald Trump pentru „incitare la insurecţie” după aceste evenimente. Deja pus sub acuzare în decembrie 2019 în dosarul ucrainean, magnatul imobiliarelor a devenit astfel primul preşedinte american din istorie vizat de două ori de o procedură de „impeachment”.

Apelul lansat de Donald Trump după evenimentele de la Capitoliu

Donald Trump a făcut un apel la calm către toți americanii, având în vedere că se așteaptă la noi manifestații pe teritoriul american. Acesta le cere oamenilor să nu mai recurgă la violență.

„Vă cer: fără violenţă, fără delicte, fără vandalism”, a scris Donald Trump într-un scurt comunicat.

„Nu aceasta reprezentăm noi şi nu aceasta reprezintă America. Îi chem pe TOŢI americanii să ajute la aplanarea tensiunilor. Vă mulţumesc”, a mai scris Donald Trump.

Când va avea loc procesul lui Donald Trump

Procesul lui Donald Trump va avea loc după data de 20 ianuarie. Mitch McConnell a respins cererea democraților de a grăbi organizarea procesului politic al președintelui în funcție, Donald Trump.

Acesta a fost pus sub acuzare de Camera Reprezentanților a doua oară într-un singur mandat, potrivit CNN. McConnell vrea să meargă înainte cu procedura, în prima zi în care se va reuni Senatul, 19 ianuarie.

McConnell a transmis liderului democraților din Senat, Chuck Schumer, că nu îi va chema pe senatori la serviciu înainte de deschiderea oficială a sesiunii camerei în 19 ianuarie. Astfel, procesul politic al lui Donald Trump ar urma să aibă loc după ce Trump își va fi terminat mandatul, în prima sau a doua săptămână a lui Joe Biden.

„Având în vedere regulile, procedurile și precedentele Senatului care guvernează procesele de impeachment, nu există absolut nicio modalitate de a efectua un proces serios și corect în perioada de timp rămasă până la învestirea în funcție a președintelui ales Biden”, a spus McConnell.