În luna mai a anului trecut, navele de pasageri din întreaga lume sărbătoreau primul voiaj al celui mai mare pachebot. Harmony of the Seas – soră mai mare a deja cunoscutelor Oasis of the Seas și Allure of the Seas – toate aparținând companiei Royal Caribbean, este un adevărat oraș plutitor pe care se pot îmbarca până la 6.780 de persoane dintre care 6.360 pasageri.
Ei bine, concurenții celor de la Royal Caribbean, compania MSC Cruises, tocmai a anunțat semnarea unui contract pentru construirea celor mai mari nave de pasageri din lume. Acestea, făcând parte dintr-o nouă clasă denumită MSC World Class, vor fi construite de același șantier francez care a lansat la apă și Harmony of the Seas, STX France.

Cele două nave pentru care a fost semnat contractul, ambele din clasa MSC World Class, vor putea transporta câte 6.850 de pasageri găzduiți în 2.760 de cabine și vor fi propulsate de turbine alimentate cu gaz. Grație unei structuri în „Y”, noile regine ale mărilor vor avea mai multe cabine cu balcoane și mai multe spații destinate petrecerii timpului liber. Dacă STX France va respecta programul și specificațiile, iar piața croazierelor va continua să crească, după cele două nave MSC Cruises este gata să comande încă două asemănătoare cu livrare în 2025 și 2026. Deocamdată, compania tocmai a intrat în posesia celui mai nou pachebot din flotă, denumit Meraviglia. Acesta poate găzdui „doar” 5.714 pasageri.

 

Este interesant de menționat că, deținerea titlului de „cel mai mare pachebot din lume” va fi cedată în primăvara anului viitor de Harmony of the Seas unei surori ceva mai mari denumită Symphony of the Seas. Aceasta va fi, până în 2022, cea mai mare navă de pasageri din lume.