Când toate fazele de construcție se vor încheia, în 2018, costul total va depăși 10 miliarde de euro, iar aeroportul din Istanbul va deveni cel mai mare din lume, deservind 200 de milioane de pasageri și zboruri către 350 de destinații care vor decola și ateriza de pe șase piste distincte. Întregul complex va fi deservit de peste 22.000 de angajați.  Faza 1 a proiectului, care include cel mai mare terminal aeroportuar situat sub un singur acoperiș, este în acest moment în construcție, el fiind legat de oraș prin linii de metrou, tren și autobuz.

Goodyear furnizează anvelope și suport pentru mai mult de 3.000 de vehicule de construcții angrenate în acest moment în construirea celui mai mare aeroport din lume. În ultimul an, aproape 8.000 de anvelope de camion din gama Goodyear Omnitrac II pentru aplicații cu servicii mixte (on și off-road) au fost furnizate către camioanele care lucrează pe cei 76,5 milioane de metri pătrați cât are șantierul din Turcia, unde este construit noul aeroport al Istanbulului. 

 

Activitatea de suport este o parte esențială a serviciilor oferite de Goodyear pentru a se asigura că anvelopele furnizate oferă nivelul maxim de încredere și de viață operațională, astfel încât vehiculele să lucreze fără obstacole atât în condiții de căldură cât și de teren accidentat. Aceste servicii de suport sunt asigurate de un tehnician dedicat din partea Goodyear, aflat tot timpul pe șantier. În plus, managementul superior de cont este furnizat de întreaga echipă Goodyear FleetFirst.

Anvelopele Omnitrac MSS II și MSD II au fost dezvoltate cu conceptul Max Technology de la Goodyear. Acestea au fost special dezvoltate pentru a fi folosite în servcii mixte, precum cele de pe șantierul de construcție al unui aeroport, unde vehiculele operează pe suprafețe nepavate și pe nisip. Materialele cu tehnologie de ultimă generație și cu caracteristici de design inovatoare asigură durabilitatea precum și potențialul sporit al kilometrajului și tracțiunii în toate condițiile, în special la temperaturi ridicate.