Poate că presa scrisă este acum tot mai puţin citită, dar perspectivele sunt încurajatoare.  ”Am fost la  congresul european  al ziarelor și publicațiilor și am întrezărit o rază de speranță. Nu se mai discută despre moartea printului și dispariția presei. Dimpotrivă. Se discută despre importanța presei. În momentul de față presa devine un reper. Același lucru e valabil și pentru comunicatori. E nevoie de calitate, de responsabilitate și de promovarea unui set de valori”, punctează Gilda Lazăr în materialul video atașat.

În ultimii ani, industria de media și-a construit strategiile de conținut și distribuție în principal în jurul generațiilor mai tinere. Dar, deși membrii generațiilor Y și Z sunt considerați nativi digitali, cei din generația „baby boomers” (născuți între 1946 și 1964) dispun, în general, de venituri mai mari și sunt tot mai îndemânatici în a consuma conținut și a adopta tehnologia.

Gilda Lazăr lucrează, de 22 de ani, pentru producătorul de ţigarete japonez JTI International, unde a coordonat multe campanii inovative,fiind recunoscută și apreciată atât pentru comunicarea adresată clienților, cât și pentru cea adresată propriilor angajați. În prezent, Gilda Lazăr este director Corporate Affairs & Communications, JTI România, Moldova şi Bulgaria.