Victorie pentru România la Jocurile Olimpice! Alexandru Novac s-a calificat în finala de la aruncarea suliței

Participarea din acest an a fost prima pentru Alexandru Novac. Totodată, finala va avea loc sâmbătă, în ziua de  de 7 august. În calificări, sportivul din România a încheiat pe locul 4, cu un rezultat de 83,27 metri, cel mai bun rezultat al sezonului pentru el.

Alexandru Mihăiţă Novac s-a născut pe 24.03.1997, în Adjud. În 2014, a participat la Jocurile Olimpice de tineret de la Nanjing, unde a ocupat locul 2 la aruncarea sulitei.

Kriszta Incze a pierdut orice șansă la bronz

De asemenea, Kriszta Incze a pierdut astăzi meciul din recalificări la lupte, categoria 62 kg, cu Anastasija Grigorijeva din Letonia, scor 14-7 pentru letonă. În urma înfrângerii, românca a pierdut orice șansă la bronz.

Grigorijeva va lupta pentru medalie împotriva sportivei din Ucraina, Iryna Koliadenko.

Doi români, în semifinalele cursei de canoe dublu 1000 m

Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi au reușit să se califice luni, 2 august, în semifinalele probei de canoe sprint dublu 1000 metri. Cei doi au terminat pe locul 3 în sferturile de finală.

Totuși, cei doi au fost nevoiți să evolueze în recalificări, după ce în serii au terminat pe locul 5. În prima cursă, Chirilă și Mihalachi au fost cronometrați cu timpul de 4:00.459 minute, timp îmbunătățit semnificativ în sferturile de finală.

În prima cursă a sferturilor de finală, care a fost decisivă pentru calificarea în semifinale, Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi au avut un parcurs constant, trecând pe locul 3 la primele 2 puncte de control, fiind devansați de Brazilia și Rusia.

După primii 500 de metri, cei doi români au crescut ritmul și au trecut pe locul 2, la 750 de metri. Pe ultima porțiune de traseu, echipa Rusiei a cedat, în timp ce Ucraina a reușit să urce pe 2.

Acesta a fost momentul când România a trecut pe 3, cu 3:51.565 minute, cu 9 secunde mai bun decât cel din prima cursă, sfertul de finală fiind câștigat de Brazilia. Amintim că semifinalele pentru proba de canoe dublu 1000 m de la Jocurile Olimpice au loc marți, 3 august, la ora 3:44

Sursa foto: olympics.com