Deputatul USR Claudiu Năsui anunță că proiectul legislativ 440/2017 a trecut din nou de comisiile de specialitate și a fost votat de Parlament. Acesta este de o importanță majoră pentru mediul de afaceri din România deoarece elimină din birocrația și cozile inutile din înființarea de firme.

„Prea mult timp am văzut proiecte care adăugau la birocrație. Încă un aviz, încă o licență, încă o acreditare, încă un atestat, ceva, o hârtie undeva, care să apese pe întreprinzători, pe micile și mediile întreprinderi pe care le avem și pe care ar trebui să le prețuim mai mult, pentru că pe ele putem baza o economie sănătoasă. Noi, în România, de prea multe ori am apelat la birocrație și le-am împovărat cu fel de fel de cerințe care să le taie elanul, să omoare spiritul inovator și antreprenorial al poporului român. Aceste întreprinderi oferă locuri de muncă, plătesc taxe și impozite, inovează. Proiectul acesta face un pic mai ușoară viața antreprenorilor români, pentru că nu putem continua în același fel dacă ne dorim, cu adevărat, să creștem, să nu ne sabotăm propria economie”, a declarat deputatul USR Claudiu Năsui.

Ce prevederi folositoare aduce noua lege

Proiectul legislativ a mai fost votat odată, în Decembrie, însă în loc să fie promulgat, a fost trimis la reexaminare de către președintele Klaus Iohannis.

Acest proiect prevede că, pentru sediile sociale fără activitate, nu mai este nevoie de semnăturile vecinilor. De asemenea, odată ce va fi promulgată legea, nu va mai exista acea prevedere ridicolă, în opinia deputatului, de a avea doar un sediu social per cameră. Cealaltă prevedere folositoare este eliminarea limitării pentru români de a avea o singură firmă în care să fie asociați unici. Și, implicit, elimină toată hârțogăria la care sunt supuși în momentul în care trebuie să mai înființeze o firmă și adaugă fie altă firmă în participare, fie o rudă cu 0,001% din părțile sociale.

Deputatul Claudiu Năsui subliniază că va continua lupta pentru debirocratizare atât el personal, cât și partidul pe care îl reprezintă. În aceste momente critice pentru țara noastră trebuie să ne pregătim pentru a face față crizei ce va urma acestei pandemii, iar România trebuie adusă în rândul țărilor civilizate în care oamenii să îți dorească să construiască și să investească.