Răsturnare de situaţie în cazul Kovesi, după ce, joi, Secţia pentru procurori a CSM, pur şi simplu a respins, în unanimitate, cererea depusă recent de de Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie prin care solicitau, de urgenţă, întreruperea delegării Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror la Parchetul General.

Surprinzător, Kovesi mai scapă de o problemă, cu toate că si situaţia la nivel european, cu privire la funcţia de procuror-şef european este în impas, în urma neajungerii la niciun acord între PE şi Consiliul UE.

În data de 28 martie, fosta şefă DNA a fost plasată sub control judiciar de către SIIJ, într-un dosar realizat în urma unei plângeri a lui Sebastian Ghiţă, legat de aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. În aceeaşi dată, Kovesi a fost plasată sub control judiciar.

În ziua următoare, pe 29 martie, Secţia specială a solicitat CSM, printr-o cerere,  încetarea delegării Laurei Kovesi în funcţia de procuror la Parchetul General.

Inedit mai este faptul că Secţia pentru procurori a amânat dezbaterile până după rezolvarea cerinţei lui Kovesi de încetare a controlului judiciar, pe motiv că SIIJ nu a indicat temeiurile legale pentru cererea emisă, astfel că revocarea controlului judiciar a avut loc miercuri, ca joi, adică azi, CSM să respingă cererea SIIJ.