"Voi respecta orice decizie (a Curţii Constituţionale)", a declarat Ponta. Şeful executivului de la Bucureşti a recunoscut că lupta pentru putere a dăunat imaginii ţării sale. "Bineînţeles că reputaţia României a fost afectată", a mai spus Ponta, subliniind că el însuşi s-a reţinut de la a mai lansa atacuri la adresa lui Traian Băsescu după referendum. "În opinia mea, referendumul a pus capăt crizei politice", a afirmat premierul.
Totodată, prim-ministrul român a apreciat că "majoritatea instituţiilor şi mass-media europene sunt victime ale unei campanii de dezinformare bine puse la punct de oamenii lui Băsescu. Şi vă spun şi de ce: la nivel naţional el era foarte nepopular şi a pierdut lupta."
În pofida consecinţelor în plan economic ale disputei politice de la Bucureşti, Ponta s-a arătat convins că România nu depinde de ajutorul financiar din partea FMI şi UE: "Nu, categoric nu vom avea nevoie de cele 5 miliarde euro din acordul preventiv – cu excepţia cazului în care zona euro se va confrunta cu probleme ce nu pot fi anticipate", a mai spus Ponta. "Vom apela în continuare la pieţele financiare, situaţia este stabilă", a conchis el.
Sursa: Agerpres