Deputatul Victor Ponta afirmă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că, în prezent, PSD a fost confiscat de Cartelul de la TelDrum, iar nota de plată o să vină cu siguranţă tocmai din partea milioanelor de oameni cinstiţi şi de bună-credinţă care au votat PSD şi acum îşi văd votul batjocorit fără ruşine.

‘Ca om care am făcut politică doar în PSD ( de unde am fost dat afară de PD-istul Dragnea) nu pot decât să regret profund ceea ce se întâmplă azi cu cei care mi-au fost colegi şi prieteni timp de 15 ani / o să mă consider mereu mândru şi recunoscător pentru toate momentele trăite împreună/ acum însă PSD a fost confiscat de ‘Cartelul de la Teldrum’ şi nota de plată o să vină, cu siguranţă, tocmai din partea acelor milioane de oameni cinstiţi şi de bună-credinţă care au votat PSD chiar şi în 2016 şi acum îşi văd votul batjocorit fără ruşine!’, a precizat Victor Ponta.

Acesta a susţinut, pe fondul scorului slab obţinut atât de PSD Cehia la alegerile de sâmbătă, cât şi ale altor Partide Social-Democrate din Europa care au pierdut guvernarea după rezultatele votului populaţiei, că şi în cazul social-democraţilor români s-ar putea întâmpla acelaşi lucru.

‘În mai puţin de o lună au plecat de la guvernare, în urma alegerilor, Partidele Social Democrate din Germania, Austria şi azi Cehia! Asta după ce, tot în 2017, Partidul Socialist din Franţa a obţinut cel mai mic scor electoral din istorie, iar cel din Spania a rămas în Opoziţie! Îmi amintesc cu plăcere ca, în 2014, am avut mesajele video de susţinere pentru PSD din partea a 10 Premieri din Europa, azi PSD Dragnea are doar un mesaj de colaborare de la Viktor Orban din Ungaria – restul e tăcere! PSD Cehia (care a câştigat alegerile din 2013 şi a condus Guvernul prin Primul Ministru Bohuslav Sobotka) a primit azi la alegeri doar 7,85% din voturi! PSD România sub conducerea lui Dragnea şi a ‘Cartelului de la Teldrum’ cât credeţi că va lua la următoarele alegeri din 2020?’, mai scrie Victor Ponta pe contul său de socializare.

Fostul premier precizează că ieşirea PSD de la guvernare s-au putea produce din cauza promisiunilor făcute în campania electorală care au fost înlocuite însă cu alte măsuri fiscale, el criticând totodată faptul că în Executiv au apărut ‘toţi baronii, secretarele şi valeţii de la TelDrum după ce toţi oamenii competenţi au fost înlăturaţi pe motiv că sunt ai lui Ponta’.

 

‘După ce toate promisiunile prezentate în campania electorala (creşterea pensiilor, a salariilor, scutirile de impozite pentru medici, Fondul Suveran de Investiţii, lupta cu abuzurile din Justiţie, etc etc) au fost înlocuite cu taxa pe gospodărie, TVA split, taxa de solidaritate, contribuţiile trecute la angajat, taxarea contractelor part-time etc etc!. După ce PSD a fost obligat să îşi dea jos propriul Guvern ‘Grindeanu’ ( a spus Dragnea că e ‘omul Sistemului’) ca să îl înlocuiască cu Guvernul ‘Tudose’ ( despre care tot Dragnea spune acum că e tot al ‘Sistemului’), după ce în Guvern au apărut toţi baronii, secretarele şi valeţii de la Teldrum, după ce toţi oamenii competenţi au fost înlăturaţi că sunt ‘oamenii lui Ponta’?’, a conchis fostul premier. AGERPRES