El s-a referit la proiectul de act normativ care este discutat de Executiv privind reducerea salariilor mari din companiile de stat şi a anunţat că săptămâna viitoare va fi prezentată forma finală.

‘Discutăm în şedinţa de Guvern, este un proiect de act normativ. Rămâne să fie avizat de toate celelalte ministere şi săptămâna viitoare o să vă prezentăm forma finală. Cred că este anormal ca în companiile cu capital majoritar de stat în afară de salariul managerului sau al directorului general, care este limitat la nivelul unui secretar de stat, toate celelalte salarii de sub el să fie de zeci, sute şi foarte multe sute de milioane de lei’, a declarat Victor Ponta, după ce a participat la ceremonia de preluare a mandatului de către primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Şeful Executivului a spus că ‘este o şmecherie’ că directorii din subordinea directorilor generali sau ai managerilor de companii cu capital majoritar de stat au salarii ‘mai mari decât la cele mai mari multinaţionale’.

‘Intenţionez şi intenţionăm să limităm veniturile celor din companii societăţi comerciale cu capital de stat la nivelul directorului general sau al managerului, pentru că în acest moment – ştiţi foarte bine ce s-a întâmplat după decizia Guvernului Boc – directorul general sau managerul are un salariu egal cu al secretarului de stat, iar toţi directorii de sub el, uneori zeci şi sute de directori, au salarii mai mari decât la cele mai mari companii multinaţionale. Ceea ce este o şmecherie’, a afirmat Victor Ponta.
SURSA: Agerpres