Potrivit unor surse judiciare, Ponta va fi audiat în calitate de martor, în dosarul Laurei Codruţa Kovesi. Citarea a fost făcută pentru ora 9.30. Laura Codruța Kovesi este așteptată în jurul orei 13:00, la Secția pentru anchetarea magistraților. Ea are calitatea de suspect într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Kovesi a susținut că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.că este suspect într-un dosar în care i se aduc acuzații de abuz în serviciu.

„S-a prezentat un polițist la domiciliul meu și am primit o citație din partea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție în calitate de suspect pentru infracțiunile de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Este foarte interesant că această citație vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii, dar probabil este tot o coincidență faptul că inițial am fost anunțată de procedura din Parlamentul European, am înțeles că audierea urma să fie pe data de 18 februarie, mi-am cumpărat bilet de avion pentru data de vineri, ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere.

În acest sens, chiar am fost astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiție și am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă termen în data de luni și a cererea de amânare am depus biletul de avion din care rezulta că data de vineri urma să plec din țară. La nici câteva câteva ore după ce am depus această cerere din care rezulta că eu voi fi plecată din țară pentru această audiere am primit această citație”, a declarat Laura Codruța Kovesi, la Europa FM. Procurorul de caz, Adina Florea, a declarat, joi, că dosarul a fost deschis în urma unei sesizări din decembrie 2018 a lui Sebastian Ghiță, iar speța este tratată ca oricare alta, fără a fi analizată cu dublă măsură.