Victor Piţurcă (57 de ani), selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, va trebui să dea explicaţii în faţa procurorilor DNA. Împreună cu antrenorul tricolorilor, vor apărea în faţa anchetatorilor şi opt membri ai comisiilor FRF.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, ieri, plângerea împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată, formulată de conducătorii grupării FC Universitatea Craiova, desfiinţând rezoluţia dată de Parchet în cazul lui Adrian Ion, Ionuţ Matei, Marcelina Gherman, Dorin Sabău, Elena Stoian, Daniela-Lavinia Mândruţă, Eduard Poppa, Marcel Vrabie şi Victor Piţurcă. Instanţa a trimis cazul la DNA, urmând ca procurorii să decidă dacă vor începe sau nu urmărirea penală împotriva selecţionerului şi a celor opt membri ai comisiilor FRF.

"Vinovaţi de abuz în serviciu"

"Era normal ca apelul nostru să fie acceptat. Instanţa a dispus începerea urmăririi penale. Piţurcă şi ceilalţi opt membri sunt vinovaţi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. În plus, ei vor fi judecaţi şi pentru iniţiere şi constituire de grup organizat. Se va vedea la final că noi avem dreptate în acest caz", a declarat Adrian Mititelu, patronul echipei FC Universitatea Craiova, pentru mediafax.ro.

Mititelu a făcut plângere penală împotriva lui Victor Piţurcă şi a celor opt componenţi ai Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor după ce a fost obligat de această comisie să-i plătească actualului selecţioner despăgubiri de 7 milioane de euro, pentru faptul că l-a dat afară, în 2011, de la Universitatea Craiova.