Al patrulea cel mai bogat om din lume, Bill Gates are o avere estimată la 131,6 miliarde dolari. Gates a fost cel mai bogat om din lume din 1995 până în 2017. Co-fondatorul Microsoft cheltuit o parte din averea sa pe cele mai bune mașini și pe avioane private.

Faimos pentru că deține o flotă de mașini Porsche, Gates este un fan declarat al producătorului german de automobile. De asemenea, Gates a achiziționat unele dintre cele mai luxoase avioane private. Contrar credinței populare, Bill Gates nu deține un iaht, așa cum s-a scris.

Iată câteva din mașinile pe care le deține Bill Gates.

Porsche Taycan

În 2020, Bill Gates a dezvăluit că a cumpărat această mașină complet electrică. Porsche a lansat mașina în septembrie 2019. Când Bill Gates a spus că a cumpărat una, existau două variante ale mașinii – Turbo și Turbo S. Astăzi, există opt dintre aceste mașini, fiecare cu specificații diferite.

Viteza sa maximă este între 220-260 km / h. Un Taycan poate parcurge 0-100 km / h în 2,8 – 5,4 secunde, în funcție de variantă. Mașina are un preț de pornire de 150.000 dolari.

Porsche 911

În 1979, când Microsoft începuse să devină o companie mare, Gates și-a luat un Porsche 911 turcoaz perlat, folosit. 911 este bijuteria coroanei Porsche. De la debutul Porsche 911 și succesul său fenomenal, producătorul de automobile a creat multe variante ale mașinii. Acestea includ modelele Turbo și GT3. În 2012, mașina lui Gates a fost vândută la licitație pentru 80.000 dolari.

Porsche 959

Miliardarul a fost atât de mult incantat de acest model Porsche, încât a cumpărat-o din Europa știind că nu va fi permisă intrarea ei în SUA, deoarece mașina nu îndeplinea cerințele de testare a accidentelor.

Ferrari 348

Mașina este specială pentru Ferrari, deoarece este ultimul model V8 pe care fondatorul companiei, Enzo Ferrari, l-a dezvoltat înainte de moarte. Potrivit revistei Time, mașina a ajuns să fie cunoscută sub numele de „dune buggy” după ce Bill Gates s-a învîrtit cu ea în nisip.

Sus, în aer, cu avioane private

Bill Gates nu deține un iaht, așa cum au alți miliardari, dar îl compensează cu avioane private. Iar asta se vede in amprenta sa anuală de 7.493 tone metrice de carbon, în mare parte din multe zboruri.

Hidroavion Cessna 208 Caravan

Bill Gates deține un hidroavion Cessna 208 Caravan. Este un avion robust, ale cărui variante sunt folosite în scopuri umanitare și militare, pe lângă călătoriile de lux. poate atinge o viteză maximă de 344 km /h și poate transporta 10-14 persoane, inclusiv echipajul.

Gulfstream G650

Se pare că Bill Gates deține două avioane Gulfstream G650. Unul dintre cele mai luxoase avioane private din lume, Gulfstream G650 poate înconjura globul printr-o singură oprire. Are două variante – Gulfstream G650 și Gulfstream G650ER.

Gulfstream G650 deține peste 110 recorduri mondiale de viteză, iar motoarele sale sunt alimentate de Rolls-Royce. Aeronava vine cu tehnologie fly-by-wire, deci are sisteme de control al zborului semi-automate și reglementate de computer.

Bombardierul BD-700 Global Express

Avioanele private Bombardier BD-700 Global Express apar pe lista ”jucăriilor” deținute de miliardar. Ca și Gulfstream G650, și acesta aparține unei familii de avioane private concepute pentru lux și extravaganț.

Bombardier Global Express are și variante militare. Dezvoltarea aeronavei a durat șapte ani, ducând la un scaun care a redefinit luxul în aer și a revoluționat funcționalitatea într-un spațiu restrâns.

Sursa foto: Dreamstime