Ca și Steve Jobs de altfel, Gates nu și-a lăsat copiii să folosească produsele pe care chiar el le-a creat.

Într-un interviu recent pentru tabloidul The Mirror, magnatul tehnologic a spus că nu le-a permis copiilor săi să dețină propriul telefon mobil până la vârsta de 14 ani.

”De multe ori stabileam o oră după care nu mai aveau voie în fața ecranelor, iar acest lucru îi ajuta să se culce la o oră rezonabilă”, a spus el. De asemenea, a precizat el, copiilor nu li se permite să stea cu telefoane mobile la masă, dar li se permite să le folosească pentru teme sau  studii.

Copiii lui Bill Gates, care acum au vârste de 20, 17 și 14 ani, au toți peste vârsta minimă cerută pentru a deține un telefon. Odraslelor lui Gates li se interzice însă să aibă produse Apple în casă, desigur datorită rivalității aprige dintre Gates și fondatorul Apple, Steve Jobs.

În ciuda faptului că a creat iPad-ul, Steve Jobs a recunoscut nu-și lăsa copiii să-l folosească.

Conform raportului „Kids & Tech: Evolution of Today’s Digital Natives”, vârsta medie la care un copil primește acum primul smartphone este de 10,3 ani.

„Cred că vârsta va scădea și mai mult, pentru că părinții s-au săturat să predea smartphone-urile copiilor lor”, a declarat DeBroff, director executiv al Influence Central.

Sursă foto: Dreamstime