Studiul a luat în considerare tarifele medii practicate de spitalele de stat din Marea Britanie. De pildă, tratamentul pentru cancer costă în medie între 37.000 și 50.000 euro, în timp ce o operație de by-pass coronarian costă în jur de 20.000 euro. Pentru tratamentul infarctului un pacient trebuie să plătească între 12.000 și 22.000 euro într-un spital britanic, în timp ce un transplant de inimă poate ajunge până la 40.000 euro.
„Din păcate românii trebuie să caute ajutor medical specializat în afara țării. Este o realitate tristă, dar fiecare cetățean trebuie să găsească metode prin care să protejeze sănătatea sa și a familiei sale. O metodă eficientă de a beneficia de cea mai bună îngrijire medicală prin intermediul unui simplu apel telefonic este încheierea unei asigurări private de sănătate cu acoperire internațională. Pentru un preț rezonabil persoana respectivă primește garanția că nu se va afla niciodată în situația de a plăti o sumă mare de bani în cazul în care se confruntă cu o problemă medicală severă”, spune Zahal Levy, Președintele MediHelp International.
Cifrele prezentate în studiu corespund serviciilor oferite de către spitalele de stat din Marea Britanie, dar tarifele practicate de clinicile și spitalele private sunt chiar mai mari. Pe de altă parte, un plan de asigurare privată de sănătate cu o poliță medie anuală de aproximativ 1.000 euro îi oferă posesorului o gamă largă de avantaje. Lista acestora începe cu acoperire medicală în întreg spațiul european sau internațional, o limită de acoperire de peste 1 milion de euro pe an, tratamentul cancerului sau servicii de transplant și acoperă chiar și analize importante precum CT, MRI sau PET scan.