Zi de foc pentru Liviu Dragnea. Astăzi ar urma să aibă loc o nouă rundă de audieri în dosarul Belina în care numele fostului lider PSD este vehiculat și în care fostul ministru al Dezvoltării – Sevil Shhaideh este acuzat de abuz în serviciu întrucât l-a ajutat pe Liviu Dragnea să pună mâna pe Insula Belina.

Mai mulți martori în dosarul Belina sunt așteptați să ajungă la Tribunalul București pentru a fi audiați.

Trebuie spus că până în acest moment au dat declarații mai mulți angajați în diverse instituții publice, implicați în procedura de adoptare a hotărârii de guvern prin care insula Belina și brațul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, proprietate a statului, au trecut din administrarea Ministerului Mediului – prin Apele Romane, în administrarea CJ Teleorman și apoi la celebra firmă TelDrum.

Judecătorul care judecă acest dosar – Bogdan Alexandru Dari – a spus că termenele în acest caz vor fi de două săptămani.

Judecătorul a mai spus că la unul dintre termenele viitoare o să fie audiati ca martori si fostul premier Victor Ponta si fostul ministru al Dezvoltarii, Vasile Dâncu.

Amintim că procurorii au cerut, la demararea anchetei, aviz pentru urmărirea penală a Rovanei Plumb, însă cererea a fost respinsă de Parlament.

Procurorii au acuzat că personajul ”cheie” este Liviu Dragnea, procurorii precizând că liderul PSD se comporta ca adevăratul posesor al insulei Belina, informează realitatea.net.