„Am discutat cu ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, şi lucrăm împreună la o schemă de sprijin asemănătoare celei de la IMM Invest pentru marii contribuabili, pentru marile companii. Probabil că vom folosi Eximbank sau CEC ca şi bănci şi nu aş vrea să vă spun înainte despre ce e vorba.

Când ministrul Finanţelor are finalizat şi când, împreună, cădem de acord pe această schemă de sprijin o vom prezenta public. E prematur acum să vin să vă spun înainte ceva, ţinând cont că Ministerul Finanţelor lucrează la proiect, e titularul acestei scheme de sprijin, Eximbank şi CEC fiind în autoritatea Ministerului de Finanţe”, a afirmat Popescu, la Digi 24.

Ordonanță pentru agenții economici

Totodată, joi, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat că va apărea o ordonanţă cu măsuri de sprijin şi pentru marii agenţi economici, indiferent de domeniul de activitate. Acesta a mai susținut că ministerul monitorizează tot ce se întâmplă în această perioadă în agricultură pentru a-i spijini „în mod real” pe cei care au suferit din cauza pandemiei.

„Primele trei ordonanţe care se referă la sprijin sunt valabile pentru toţi agenţii economici indiferent de domeniul de activitate, iar astăzi sau cel puţin în săptămâna aceasta o să apară o ordonanţă în care vor fi măsuri de sprijin şi pentru marii agenţii economici. Până acum tot ceea ce a apărut a fost pentru personalul care era în şomaj tehnic, pentru întreprinderile mici şi mijlocii, dar astăzi o să apară măsuri de sprijin şi pentru marii agenţi economici. (…) Monitorizăm tot ce se întâmplă în această perioadă, să-i vedem exact pe cei care au avut pierderi de venit, să-i sprijinim în mod real pe cei care au suferit foarte mult din cauza acestei pandemii şi mai ales din cauza celor dispuse de către autorităţi – unde am dispus încetarea unor activităţi – dar şi pe cei care au avut pierderi ca şi consecinţă a evoluţiei pandemiei. Trebuie făcută o analiză foarte corectă şi foarte exactă în aşa fel încât să putem reporni economia în toate domeniile sale”, a adăugat Oros, la Digi 24.