Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a informat printr-un comunicat de presă că a fost semnat contractul de urbanism pentru porțiunea Focșani-Bacău a autostrăzii A7.

„Astăzi, 9 septembrie 2020, am semnat, în calitate de preşedinte al CJ Vrancea, Certificatul de Urbanism pentru porţiunea autostrăzii A7 Focşani-Bacău, în vederea autorizării executării lucrărilor de construcţii. În judeţul Vrancea, sectorul autostrăzii Focşani – Bacău are o lungime totală de 52 kilometri. (…)

Sunt mândru că, în sfârşit, autostrada Moldovei prinde contur, după ce în ultimii ani am făcut lobby la toţi guvernanţii României pentru realizarea acestei autostrăzi, atât de necesară, atât pentru dezvoltarea economică a zonei cât şi pentru siguranţa traficului şi salvarea vieţii oamenilor, victime ale accidentelor rutiere”, a transmis Marian Oprişan, prin intermediul unui comunicat de presă.

Autostrada Moldova reprezintă un efort comun al CNAIR cu Guvernul PSD

Realizarea autostrăzii Moldova este un efort comun al echipei CNAIR, primarilor şi Guvernului PSD, care s-a derulat pe parcursul mai multor ani.

Preşedintele CJ Vrancea a ţinut să îi acuze pe ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, că tergiversează de şapte luni un răspuns privind includerea noului spital judeţean în Strategia Naţională de Sănătate, în timp ce el a semnat certificatele de urbanism pentru autostrada Moldovei „în mai puţin de 48 de ore”.

„Spre deosebire de actualii guvernanţi PNL, ministrul Grindă de la Dezvoltare şi ministrul Tătaru de la Sănătate, de la care aşteptăm de 7 luni de zile un răspuns şi care stau în sertar cu studiul de prefezabilitate de la noul Spital pe care dorim să îl construim în Focşani, care am cerut să fie inclus în Strategia Naţională de Sănătate, eu, în calitate de preşedinte al CJ Vrancea am semnat certificatele de urbanism pentru autostrada Moldova în mai puţin de 48 de ore. Aceasta este diferenţa de eficienţă între administraţia PNL şi cea PSD”, a mai susţinut Marian Oprişan.