Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a rămas fără permis pentru trei luni de zile, după ce a pierdut definitiv procesul cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău.

Baronului PSD de Vrancea i-a fost reţinut permisul pe data de 29 noiembrie 2017, după ce a fost surprins în timp ce conducea maşina cu 191 km/oră în afara localităţii Oreavu. El a contestat însă procesul verbal prin care i-a fost reţinut permisul.

“Cea mai mare viteză – 191 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 52 de ani, din Vrancea, depistat la volanul autoturismului pe DN2-E85, în afara localităţii Oreavu”, este comunicatul emis atunci de IPJ Buzău.

Procesul intentat Poliţiei de către Oprişan a durat aproape trei ani, decizia definitivă fiind pronunţată pe data de 28 mai. “Respinge apelul ca fiind nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, au decis magistraţii, potrivit vrancea24.ro.

În 2014, Marian Oprișan a mai fost implicat într-un eveniment similar, pe raza comunei Nicolae Bălcescu, din judeţul Bacău. Deși a contestat în instanţă, magistrații nu i-au dat câștig de cauză şi l-au lăsat fără permis, printr-o decizie definitivă, în 2016, tot pentru o perioadă de 3 luni.