Asociația pentru Pensiile Administrative Privat din România susține că a purtat un dialog constructiv cu reprezentanții Ministerului de Finanțe și cu cei de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

APAPR este de părere că măsura diversificării investițiilor, pe care asociația a promovat-o de mulți ani, reprezintă un beneficiu important, atât pentru economie, cât și pentru veniturile viitoare ale românilor, pentru că banii colectați în conturile lor de pensii private vor putea fi investiți profitabil în mai multe sectoare, contribuind la dezvoltarea României.

Asociația APAPR consideră că, în ultimii 11 ani, sistemul pensiilor administrate privat a rămas permanent un sistem solid și puternic capitalizat, inclusiv prin provizioanele existente, de natură a asigura îndeplinirea tuturor garanțiilor oferite prin lege, conform unui comunicat de presă al asociației.

În prezent, Guvernul discută o nouă OUG prin care intenționează să reducă cerințele de capital pentru fondurile de pensii administrative privat, din pilonul II, dar și să le amâne pentru o perioadă.

De asemenea, în proiectul de lege se mai propune şi creşterea investiţiilor maxime pe care administratorii le pot face pe acţiunile unui singur emitent de la 10% la 15%.