„Acum, la MFP, analizăm criteriile și metoda de aplicare. Ne gândim să se aplice la o deținere de minim 75%. De exemplu, să spunem că eu și cu tine avem o firmă la care deținem câte 50% din participație fiecare, dar tu mai deții o firmă la care ai 100% din acțiuni. Nu vei putea să cumulezi pierderea de la firma la care ai doar 50%, cu profitul din cea în care ai 100% și apoi să plătești impozit pe ce rămâne. Dacă ai fi deținut minim 75% la firma noastră, atunci puteai plăti un impozit pe profitul cumulat”, au declara surse oficiale,  potrivit HotNews.ro.

Potrivit acelorași surse, acesată măsură se va aplica firmelor care fac parte deja de câțiva ani din grup, menționând că ar putea fi vorba de 5 ani, dar e posibil să se modifice timpul.

Ministrul Finanțelor Publice încearcă să găsească o modolitate prin care acestă măsură să nu aibă un impact mare asupra bugetului de stat. O soluție ar putea fi ca la început să se aplice pe o parte din profitul realizat de firma care a mers bine, nu pe toată suma.