De luni s-a reluat turismul balnear în ţara noastră, dar în condiţii stricte de siguranţă şi igienă, ceea ce face ca multe servicii să fie în continuare inaccesibile. Rămân închise, de exemplu, piscinele interioare, astfel că la Sovata, în judeţul Mureş, a fost redeschis mai devreme ştrandul cu apă sărată Lacul Ursu.

„De obicei, la Sovata, sezonul se deschidea la finalul lunii iunie şi doar pe vreme favorabilă de scăldat. Anul acesta însă, oamenii au mai mare nevoie de serviciile balneare, consideră directorul Balneoclimaterica şi vicepreşedinte al Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear.

Nu mă îndoiesc că trebuie să luptăm împotriva epidemiei, dar în momentul în care aceste interdicţii se pot ridica, am rugămintea să se facă, că tratamentele balneare pe care orice cetăţean le face sunt proceduri care întăresc organismul.”, anunță Nagy Fulop Janos, conform Radio România Actualități.

Tratamentele balneare sunt serviciile de bază oferite de staţiuni, iar în lipsa lor criza din domeniu se prelungeşte. Înainte de pandemie, Balneoclimaterica Sovata avea peste 270 de angajaţi, iar din şomaj tehnic s-au adus înapoi 213.

Între timp, s-au investit şi peste opt milioane de euro în renovarea unui hotel cu bază de tratament, care se va deschide luna viitoare.