Altex România, liderul pieței de electro-IT, a investit cinci milioane de euro ȋntr-un sistem inteligent, care aliniază prețurile din magazinele fizice, ȋn timp real, la cele din magazinul online, cu ajutorul etichetelor electronice. Ȋntreg procesul a durat aproximativ doi ani, iar măsura este, acum, implementată ȋn toate magazinele Altex și Media Galaxy din țară.

Totodată, materialele promoționale (postere, afișe etc.) din magazinele Altex și Media Galaxy au fost ȋnlocuite cu ecrane digitale.

„Brandul Altex a devenit sinonim cu garanția celui „mai mic preț din România”, ȋn cele aproape trei decenii de existență. Modernizarea etichetelor ne ajută să actualizăm, ȋn timp real, prețurile și să aliniem ofertele promoționale din magazinele fizice, cu cele din magazinul online. Ȋn același timp, datorită soft-ului de gestionare a datelor, eliminăm potențiale erori umane ȋn semnalizarea prețurilor, dar și eventuale diferențe ȋntre prețul de raft și cel de la casă”, a declarat Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex România.

Avantajul etichetelor electronice

Un alt avantaj pe care ȋl oferă etichetele moderne este că afișează un cod QR care, odată scanat, duce clienții ȋn pagina produsului respectiv, din magazinul online, unde pot afla mai multe detalii despre produs sau ȋl pot comanda direct online, după ce l-au văzut ȋn magazin.

Introducerea etichetelor electronice și a displayurilor digitale asigură, de asemenea, o vizibilitate crescută a produselor și ofertelor, la raft, și oferă clienților o mai bună experiență de cumpărare și garanția celui mai mic preț.

Noile soluții electronice și digitale elimină consumul de hârtie din magazinele Altex și Media Galaxy, iar tehnologia LED folosită la ecranele digitale reduce consumul de energie. Aceste măsuri promovează o atitudine responsabilă față de mediul ȋnconjurător și se ȋnscriu ȋn strategia Altex de a deveni o companie ,,verde”.

 

Despre Alex România

Altex este lider pe piața de retail din România, cu peste 125 de magazine deschise în țară. În aproape trei decenii de la ȋnființare, Altex s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, ȋn liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.

Încă de la ȋnceput, compania Altex și-a propus să ofere produse de calitate adecvate nevoilor consumatorilor și soluții de finanțare accesibile.

Serviciul de 2X diferența versus alte magazine online sau offline asigură clienților cel mai mic preț din România.

Altex și-a diversificat, de-a lungul timpului, și serviciile, nu doar produsele. Pentru a-și ajuta clienții să aibă acces la finanțare, Altex a înființat Credex, o companie de credite de consum, care oferă soluții optime de finanțare la dobânzi scăzute, pentru achiziția articolelor de pe website și din rețeaua națională de magazine. Din 2021, prin serviciul Altex Travel, clienții Altex au posibilitatea să ȋşi achiziționeze vacanțe direct din magazinele Altex și Media Galaxy, dar și online.