Vești bune pentru bucureșteni! O nouă stație de metrou va fi funcțională în prima jumătate a lui 2023

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță a anunțat prin intermediul unui live pe pagina sa de Facebook că stația de metrou Tudor Arghezi va fi funcțională în prima jumătate a anului 2023. Acesta a mai spus că toate lucrările decurg conform calendarului și că până la finalul acestui an se va putea demara procedurile de recepție ale acestei stații.

El a mai spus că se construiește și o parcare cu 300 de locuri, aceasta urmând să fie și ea finalizată în prima jumătate a anului viitor.

„Toate lucrările sunt în parametri, astfel încât până la sfârşitul anului vom putea spune că demarăm procedurile de recepţie a acestei staţii, iar în prima jumătate a anului 2023 această staţie va fi funcţională. (…) Această staţie reprezintă un nod pentru relaţia pe care noi o avem cu judeţul Ilfov, pentru că o serie de oameni din Ilfov vor putea să ajungă foarte uşor în Bucureşti fără să mai participe la trafic, pentru că vizavi (…) construim parcarea cu o capacitate de 300 de locuri care va fi finalizată în prima jumătate a anului 2023. (…) Au fost montate şinele, structura parcării este finalizată, echipamentele acestei staţii de metrou au venit”, a spus Daniel Baluţă.

M2 va trebui să ajungă în comuna Berceni

Edilul sectorului 4 din Capitală a mai spus că extinderea M2 va veni cu beneficii atât în ceea ce îi privește pe oameni, cât și în ceea ce privește mediul înconjurător. Concret, extinderea acestei magistrale va aduce și un mijloc de transport oamenilor, dar va reduce și nivelul poluării. De asemenea, va ajuta și la extinderea economică a zonei.

Acesta a mai spus că lucrările la cealaltă infrastructură sunt aproape de momentul în care vor începe. Daniel Băluță a mai spus că acum sunt finalizate exproprierile și că în curând se va ajunge la următoarea etapă, cea în care utilitățile vor fi relocate.

„Lucrările la cealaltă lucrare de infrastructură ce va funcţiona sinergic cu Pasajul Europa Unită se apropie vertiginos de momentul începerii lucrărilor. Sunt finalizate în acest moment exproprierile. În cel mai scurt timp vom începe şi relocarea utilităţilor”, a adăugat Daniel Băluţă.