Minorii, exceptați de la testarea anti-COVID atunci când intră la meciuri! FRF a luat decizia

În contextul noilor modificări privind desfăşurarea competiţiilor sportive descrise în Ordinul Comun al Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) şi Ministerului Sănătății (MS), nr.535/1505/2021, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 755/11 august 2021, Federația Română de Fotbal (FRF) a modificat „Protocolul medical pentru desfăşurarea competiţiilor”.

Deoarece sunt exceptaţi de la regula testării, atât ca sportivi, cât şi ca suporteri, minorii nu mai sunt obligaţi să se testeze anti-COVID.

Cine este eligibil pentru a asista la un meci de fotbal?

În urma noilor modificări privind desfășurarea competițiilor sportive descrise în Ordinul Comun al MTS şi MS, FRF informează într-un document că „persoanele eligibile pentru a asista la un meci de fotbal” sunt următoarele:

  • Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;
  • Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2;
  • Minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării în calitate de spectatori la evenimentul sportiv.”

Bilanţ COVID-19, 13 august

Până astăzi, 13 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.086.492 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.049.537 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 383 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 45 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Sursă foto: Dreamstime