Ungurii au luat fața României

Miercuri, la Dublin, Comitetul Executiv al UEFA s-a întrunit înaintea finalei Ligii Europa. Acesta a decis locațiile pentru următoarele finale ale:

  • Ligii Campionilor
  • Women’s Champions League
  • Liga Europa
  • și Conference League

Astfel, au fost alese următoarele locații. Finala Ligii Campionilor 2026 va avea loc în Budapesta, la Puskás Aréna. Decizia pentru 2027 a fost suspendată până în luna septembrie a acestui an. Acest lucru s-a întâmplat după ce Federaţia Italiană de Fotbal a precizat că are planuri de renovare a stadionului San Siro situat în Milano.

În ceea ce privește Liga Europa, finala din 2026 va avea loc în Istanbul, la Beşiktaş Park, iar cea din 2027 va avea loc în Frankfurt, la Stadion Frankfurt.

Finala Conference League va avea loc în 2026 în Leipzig, la RB Arena, iar în 2027 va avea loc în Istanbul la Beşiktaş Park.

Comitetul Executiv al UEFA a decis ca finala din 2026 a UEFA Women’s Champions League să aibă loc în Oslo, la Ullevaal Stadion. Pentru 2027, va avea loc o nouă procedură de licitaţie. Germania a primit deja dreptul de a găzdui finalele în 2026 și 2027, astfel că propunerea din Stuttgart nu a fost luată în considerare.

UEFA Conference League
SURSA Foto: Dreamstime

România se înscrisese pentru Liga Europa

Federația Română de Fotbal a intrat în competiție prin propunerea Arenei Naționale pentru a găzdui finala UEFA Europa League în 2026 sau 2027.

Bucureștiul a fost depășit în competiție de Istanbul și Frankfurt. Federația Română de Fotbal va depune eforturi pentru a continua proiectele propuse în cadrul candidaturii, axându-se pe aspecte precum:

  • fotbalul
  • afacerile
  • comunitatea
  • sustenabilitatea
  • și inovația

Aceste aspecte reprezintă baza prin care FRF susține progresul cluburilor de fotbal din România.

În plus, FRF va persista în eforturile sale de a candida pentru găzduirea unor competiții fotbalistice internaționale de importanță majoră. Următorul turneu programat în România este UEFA EURO U19 din 2025.

fotbal, euro 2024, fotbalist, minge de fotbal
SURSA FOTO: Pexels

37 candidați la examenul pentru obținerea calității de agent FIFA în România

În conformitate cu noile reglementări ale forului mondial, examenul pentru obținerea calității de agent FIFA a avut loc astăzi, 22 mai, la sediul FRF.

Dintre cei 67 de candidați înscriși, au participat la examen 37 de persoane.

Noul Regulament FIFA pentru agenții din fotbal (FIFA Football Agents Regulation – FFAR) a fost implementat începând cu luna ianuarie 2023.

Noul regulament vizează stabilirea unor limite pentru comisioanele percepute de agenții din fotbal, împreună cu promovarea unei mai mari vizibilități și transparențe în ceea ce privește câștigurile lor.

De asemenea, FIFA dorește să aibă competența de a soluționa conflicte care pot apărea între părți în legătură cu transferurile de jucători.

La începutul anului precedent, FIFA a declarat că, începând cu 1 octombrie 2023, doar agenții acreditați de FIFA după susținerea examenului pot desfășura activități în domeniu.