Anunț important pentru întreaga lume. În curând va fi emisă o listă cu pastilele ce pot fi administrate în tratarea infectării cu coronavirus. Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) va stabili, în viitorul apropiat, recomandările de utilizare a pastilelor antivirale contra Covid-19.

OMS a declarat că intenționează să convoace, în curând, o şedinţă oficială în care se vor stabili recomandările de utilizare a medicamentelor antivirale contra Covid-19, potrivit Reuters, citează agerpres.ro.

State ce utilizează pastilele antivirale Covid-19

Momentan, într-un singur stat, cetățenii folosesc pilule în perioada de vindecare. La începutul acestei luni, Marea Britanie a devenit prima țară care a autorizat utilizarea unui tratament medicamentos pentru persoanele infectate cu coronavirus.

Mike Ryan, oficial OMS, a informat că descoperirile preliminare ale noilor pilule sunt „foarte, foarte binevenite” și că „un proces minuţios” nu este necesar pentru ca această inițiativă să poată fi implementată cu încredere în majoritatea statelor.

„În mod clar, a dispune de o a doua abordare pentru tratarea celor care se infectează este foarte plăcut şi să poţi salva vieţi în acest fel este de asemenea foarte plăcut”, a explicat acesta.

Steven Solomon, principalul jurist al OMS, a anunțat că discuţiile despre un posibil tratat internaţional pentru diminuarea perioadei pandemice la nivel internațional au avansat.

„Avem motive să credem că aceştia (membrii OMS) vor ajunge la o concluzie fructuoasă”, a afirmat Steven Solomon.

Mariangela Simao a completat că, în cadrul discuţiilor, s-a abordat și subiectul autorizării pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului rusesc anti-COVID-19, Sputnik V. Aceasta a explicat că sunt necesare verificări suplimentare. „Procesul a fost pus din nou în mişcare, iar asta înseamnă veşti foarte bune”, a spus ea.

Săptămâna trecută, compania farmaceutică Pfizer a anunţat că pastila sa experimentală pentru tratarea persoanelor contaminate a redus cu 89% riscul de spitalizare sau deces în cazul adulţilor vulnerabili ce pot dezvolta o formă severă a bolii.

Pfizer pentru copiii sub 12 ani

FDA a autorizat o doză de 10 micrograme de vaccin la copiii mici, mai mică față de cele 30 de micrograme din vaccinul original pentru cei cu vârsta de 12 ani și peste.

Administrația Biden și Pfizer s-au coordonat pentru a se asigura că peste 25.000 de cabinete de pediatrie dar și cele generale, împreună cu sute de clinici comunitare și zeci de mii de farmacii, vor avea doze disponibile imediat ce vor primi ștampila de aprobare a guvernului.

Copiii nu vor fi vaccinați complet de Ziua Recunoștinței. Ca și în cazul vaccinurilor pentru adulți, prima și a doua doză trebuie să fie făcute la o distanță de cel puțin trei săptămâni.

„Dacă urmează tiparul nivelurilor de anticorpi pe care le-am văzut la adulți, atunci nu se asigură nici măcar pe jumătate protecția necesară”, a mai declarat Boogaard, care recomandă, în continuare, purtarea măștilor și distanțarea socială.