Vestea momentului despre Alina Kabaeva! Amanta lui Putin nu mai are scăpare. Ce s-a întâmplat cu aceasta

Veștile proaste de țin lanț de Alina Kabaeva, fosta gimnastă extrem de cunoscută a Rusiei. Despre aceasta s-a scris de mai multe ori că ar fi iubita secretă a liderului de la Kremlin și chiar că ar avea copii cu acesta, însă informațiile nu au fost confirmate niciodată.

Chiar și așa, fosta deputată în Duma de Stat a fost sancționată de către Statele Unite ale Americii, pe fondul războiului din Ucraina, pornit la data de 24 februarie. Drept urmare, amanta lui Vladimir Putin, despre care el spune că nu are nicio legătură, va avea activele înghețate peste ocean. Amintim că ea deja se află pe lista neagră a Uniunii Europene tot din cauza invaziei ruse în țara lui Volodimir Zelenski.

„În timp ce oameni nevinovați suferă din cauza războiului ilegal de agresiune al Rusiei, aliații lui Putin s-au îmbogățit și au finanțat stiluri de viață opulente. Departamentul Trezoreriei va folosi toate instrumentele pe care le avem la dispoziție pentru a ne asigura că elitele rusești și susținătorii Kremlinului sunt trași la răspundere pentru complicitatea lor într-un război care a costat nenumărate vieți. Împreună cu aliații noștri, Statele Unite vor continua, de asemenea, să sufoce veniturile și echipamentele care stau la baza războiului neprovocat al Rusiei în Ucraina”, a declarat, marți, secretarul Trezoreriei, Janet Yellen.

Alina Kabaeva nu este singura vizată de aceste sancțiuni

De asemenea, Trezoreria a impus sancțiuni miliardarului rus Andrey Guryev, fost oficial al Kremlinului și fondator al companiei chimice rusești PhosAgro, și fiului său. Guryev deține proprietatea Witanhurst din Londra, a cărei valoare este estimată la sute de milioane de dolari, și a fost deja sancționat de Marea Britanie. Departamentul Trezoreriei a declarat marți că a identificat un iaht deținut de Guryev în Insulele Cayman, Alfa Nero, ca fiind o proprietate blocată pe care oficialii vor căuta acum să o confiște.

În plus, administrația a declarat că îl sancționează pe miliardarul rus Viktor Rashnikov și compania siderurgică rusă pe care o deține, MMK, precum și două dintre filialele sale.
Natalya Popova, primul director adjunct al companiei rusești de tehnologie Institute Innopraktika, va fi, de asemenea, supusă unor noi sancțiuni, se arată în anunț.

De asemenea, administrația Biden a declarat că a impus sancțiuni unei instituții financiare numite Joint Stock Company Promising Industrial and Infrastructure Technologies pentru că a încercat să eludeze sancțiunile anterioare impuse Fondului rus de investiții directe.

Sancțiuni pentru sute de oficiali ruși

Într-un anunț separat, Departamentul de Stat a anunțat că impune sancțiuni miliardarilor ruși Dmitri Pumpyanskiy, Andrey Melnichenko și Alexander Ponomarenko, precum și restricții de viză pentru 893 de oficiali ruși și 31 de oficiali guvernamentali străini care au susținut anexarea Crimeei de către Rusia.

Departamentul a anunțat, de asemenea, sancțiuni împotriva mai multor companii despre care spune că fac parte din sectorul tehnologic și electronic al Rusiei.

Administrația Biden a impus periodic runde de sancțiuni financiare și restricții de viză asupra rușilor bogați, a indivizilor legați de Kremlin, precum și asupra instituțiilor financiare și companiilor rusești, pentru a crește presiunea asupra lui Putin în timp ce acesta continua războiul din Ucraina, scrie The Hill.