Când vom reveni la normal? A spus-o însuși șeful Pfizer. Nu mai avem mult

„Într-un an cred că vom putea reveni la viaţa normală”, a declarat Albert Bourla într-un interviu acordat emisiunii „This Week” de la abc.com

Totuși, acesta a subliniat că revenirea la o viață normală nu va fi fără condiţii iar vaccinurile vor fi în continuare necesare.

„Nu cred că acest lucru înseamnă că variantele nu vor continua să vină şi nu cred că acest lucru înseamnă că ne vom putea trăi viaţa fără vaccinări. Dar asta, din nou, rămâne de văzut”, a completat acesta.

CEO-ul Moderna spune același lucru

De asemenea, predicţia lui Bourla despre momentul în care se va reveni la o viaţă normală este în concordanţă cu cea a CEO-ului Moderna, Stéphane Bancel.

„Începând de astăzi, într-un an, presupun”, a declarat joi, 23 septembrie, Stéphane Bancel ziarului elveţian Neue Zuercher Zeitung, punctând că este posibil să fie nevoie de vaccinuri anti-COVID anuale.

„Cel mai probabil scenariu pentru mine este acela că, deoarece virusul este răspândit în toată lumea, vor continua să apară noi variante. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel puţin un an şi cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală, dar nu ştim cu adevărat, trebuie să aşteptăm şi să vedem datele”, a transmis Bourla.

A fost aprobată distribuirea de rapeluri ale vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech

Vineri, şefa Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, dr. Rochelle Walensky, a autorizat distribuirea de rapeluri ale vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech pentru cei aflaţi în medii profesionale şi instituţionale cu risc ridicat, o mişcare care a anulat recomandarea mai restrictivă a unui grup consultativ de experţi.

Walensky a aprobat distribuirea de rapeluri americanilor în vârstă şi adulţilor cu afecţiuni medicale preexistente la cel puţin şase luni după prima lor serie de vaccinuri, în conformitate cu grupul consultativ. Amintim că OMS se opune puternic lansării pe scară largă a rapelurilor, spunând că naţiunile mai bogate ar trebui să ofere doze suplimentare ţărilor cu rate minime de vaccinare.

Bourla a declarat duminică că „nu este corect să decideţi dacă veţi aproba sau nu rapeluri” pe alte criterii decât „dacă sunt necesare rapeluri”

Sursă foto: Dreamstime