Informație de ultimă oră despre Elena Udrea! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu fostul ministru

Elena Udrea a fost nevoită să se prezinte lunea trecută la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Fostul ministru al Turismului a avut un tonus bun, scrie evz.ro, însă perioada de șase luni cât a stat închisă și-a făcut simțită prezența.

Fostul ministru al Turismului a venit la instanță cu o atitudine optimistă, cu toate că nu arăta deloc bine fizic. Aceasta a zâmbit, s-a salutat cu cunoscuții și a purtat mai multe conversații cu avocații.

În ceea ce privește hainele pe care le-a purtat, Elena Udrea a fost la fel de elegantă ca de-obicei. Ea a purtat un costum crem, sacou și pantaloni evazați, și o cămașă violet. De asemena, ea a avut și un dosar în mână pe care se uita din când în când.

Elena Udrea a fost profund afectată de perioada cât a stat închisă

Fostul om politic a încercat să nu lase să se vadă că perioada în care a stat închisă și-a lăsat amprenta asupra ei, însă dovezile sunt mult prea puternice. Se poate vedea destul de clar că Elena Udrea a pierdut multe kilograme și că tenului ei îi lipsește tratamentele faciale pe care le făcea în libertate.

Tot procesul, fostul ministru al Turismului a fost păzită de patru gardieni de la penitenciarul unde este închisă, dar și de patru jandarmi de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Elena Udrea este executată silit de către ANAF

ANAF a decis să vândă două maşini care aparțin fostului ministru Elena Udrea, dar și mai multe terenuri. Este vorba de un Mercedes vechi de 17 ani şi un Fiat 500 vechi de 10 ani.

Totodată, ANAF vinde și mai multe terenuri situate în apropierea lacului Străuleşti.

ANAF cere niște sume destul de mari pentru mașini, mai ales că acestea nu sunt noi. Mai precis, ANAF vrea 7.158 euro pentru Fiat 500 şi 7.685 euro pentru Mercedes Benz S500.

Cu toate acestea, cea mai mare parte a banilor ar trebui să vină de pe cele şase terenuri. ANAF încearcă să obţină pe terenuri cel puţin 793.447 euro, scrie Profit.ro.

ÎCCJ a admis cererea Elenei Udrea

Luni, 10 octombrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis o cerere a fostului ministru de sesizare a Curții Constituționale. Astfel, judecătorii au acceptat solicitarea Elenei Udrea de sesizare a Curții Constituționale cu privire la articolul de lege care a permis anterior ÎCCJ să ceară un aviz de la CJUE (Curtea de Justiție a Uniunii Europene).

În baza avizului CJUE, judecătorii de la Ȋnalta Curte respinseseră contestația în anulare formulată de Udrea în dosarul Gala Bute.

„Admite cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 2 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 173/2022 pentru adoptarea unor măsuri necesare punerii în aplicare a Protocolului nr. 16 la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, formulată de recurenta condamnată Udrea Elena Gabriela în dosarul nr. 309/1/2019. Dispune sesizarea Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate invocată”, se arată în minuta ÎCCJ.

Amintim că Elena Udrea este deținută în Penitenciarul Târgşor, unde execută o pedeapsă de 6 ani primită în dosarul „Gala Bute”. Sentința de condamnare definitivă a fost dată în iunie 2018 și confirmată în aprilie 2022, prin respingerea unei contestații în anulare.

Fostul ministru a ajuns în închisoare pe 16 iunie 2022, după ce a fugit mai întâi în Costa Rica, apoi a încercat să ajungă din România în Grecia, via Bulgaria.