Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a invocat miercuri posibilitatea unui război nuclear în cazul în care Curtea Penală Internațională (CPI) va lua măsuri pentru a pedepsi Moscova pentru presupusele crime din Ucraina.

„Numai ideea de a pedepsi o ţară care are cel mai mare arsenal nuclear din lume este în sine una absurdă. Şi aceasta creează în mod potenţial o ameninţare pentru existenţa umanităţii”, a scris pe contul său Telegram, Dmitri Medvedev, care a fost președintele de rezervă al lui Putin între 2008 și 2012.

El este în prezent șef adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Rusia lansează noi acuzații la adresa SUA

El a acuzat Statele Unite că doresc să pună Moscova în fața tribunalelor internaționale, în timp ce ele însele nu se confruntă niciodată cu pedepse pentru propriile războaie care, potrivit lui, au provocat 20 de milioane de morți în întreaga lume.

„Întreaga istorie americană, începând de la suprimarea indienilor, sunt războaie sângeroase de anihilare”, a declarat Dmitri Medvedev, referindu-se la nativii amerindieni.

De când Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina, la 24 februarie, Dmitri Medvedev a intrat în mod regulat pe rețelele de socializare pentru a ataca Occidentul și pe cei care critică Moscova.

Rusia trece la amenințări! Îi va „face să dispară”

Luna trecută, el i-a numit pe cei care „urăsc” Rusia, „degenerați” și a promis că va lucra pentru a-i „face să dispară”, transmite The Guardian.

Curtea Penală Internaţională (CPI) anchetează în prezent asupra presupuselor crime comise de trupele ruse în Ucraina.

Rusia neagă sistematic toate abuzurile de care sunt acuzate forţele ruse – bombardamente asupra civililor, executări sumare, violuri – acuzând la rândul său Ucraina de crime de război.

Începe al Treilea Război Mondial?

SUA pregătește o nouă armă împotriva Chinei și a Rusiei. Lee Hudson a scris un articol pentru Politico, conform căruia Pentagonul transmite serviciilor militare proiecte legate de baloane de mare altitudine.

Pentagonul lucrează la un nou plan menit să-I întărească poziția în concurența cu China și Rusia: baloanele.

O serie de baloane, care zboară la altitudini cuprinse între 20000 și 300000 de metri, vor fi integrate în rețeaua de supraveghere a Pentagonului și, în cele din urmă, ar putea fi folosite în depistarea armamentului supersonic.

S-ar putea ca ideea să pară de domeniul science-fiction, dar o serie de documente ale Pentagonului semnalează că tehnologia trece din sectorul de cercetări al Departamentului Apărării la serviciile militare.

“O serie de platforme de mare sau de extrem de mare altitudine prezintă multe beneficii în privința rezistenței lor, în privința capacității de manevră, dar și în privința flexibilității altor utilități”. a declarat Tom Karako, consilier principal în Programul Internațional de Securitate, totodată director de program în Proiectul de Apărare Antirachetă la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale, arată Politico.

Pentagonul a continuat să investească în asemenea proiecte din cauză că armata ar putea folosi baloane în diverse misiuni.