Marcel Ciolacu a susținut că nu vor exista impozite mai mari la capitalul românesc, la IMM-uri, la Horeca. Președintele PSD a subliniat că este corect ca și companiile mari să plătească la fel precum românești, cel puțin 1% din cifra de afaceri.

Potrivit lui Ciolacu, este momentul să avem o economie bazată pe producție, nu pe consum, „de a veni iarăși cu un program de guvernare corect, care va prelua ce nu s-a reușit acum din programul de guvernare al coaliției”.

”Va trebui să venim şi să ne asumăm lucruri concrete, lucruri care trebuie dezvoltate urgent. Capitalul autohton, producția de produse alimentare, producția de materiale de construcții trebuie încurajată de către statul român”, a afirmat Ciolacu.

Ciolacu pledează pentru un echilibru în sistemul de impozitare

Liderul PSD a arătat că trebuie creat ”ceva echitabil, un echilibru în sistemul de impozitare”.

”Asta nu înseamnă să venim cu impozite noi. Nu vor exista impozite mai mari la capitalul românesc, la IMM-uri, la Horeca, sunt foarte bine cele din acest moment şi duc la o dezvoltare, dar ei şi-au asumat să plătească 1% din cifra de afaceri. Oameni buni, este corect ca şi companiile mari, care activează în România, să plătească la fel ca şi companiile româneşti, cel puţin 1% din cifra de afaceri”, a ţinut să precizeze Ciolacu.

În opinia sa, au datoria, ca şi legislativ şi executiv, să creeze ”acest echilibru concurenţial”.

”Nu sunt unii mai buni, unii mai frumoşi şi alţii mai urâţi”, a arătat Ciolacu.

Avem cea mai mare impozitare pe muncă din Europa

Președintele PSD a ținut să arate că avem cea mai mare impozitare pe muncă din Europa, de 45%.

„Nu vă aşteptaţi să ne vină rudele înapoi din Diaspora cu o impozitare atât de mare pe muncă. Trebuie să găsim echilibrul între impozitarea muncii şi impozitarea capitalului”, a spus liderul PSD.

El a arătat că ”în Germania, impozitarea pe muncă este mult mai mică şi impozitarea pe capital este mult mai mare”.

”Numai la dividende, noi avem 8%, în Germania 26%. Nu poţi să scoţi dividende de la propria companie şi pe urmă să împrumuţi propria companie luând dobândă. Lucrurile acestea nu se întâmplă într-un stat normal”, a mai precizat Ciolacu.

Liderul PSD spune că am depăşit momentul în care ne plângeam de toate crizele

Liderul PSD a mai transmis că avem datoria de a ne impune social-democraţia şi echitatea socială.

„Avem datoria de a avea un învăţământ şi un sistem de sănătate care în sfârşit să se ridice la nivelul Uniunii Europene. Am depăşit momentul în care ne plângeam de toate crizele, pandemie, energie, război”, a spus Ciolacu.

În opinia sa, trebuie să vedem cumva ce se întâmplă peste ele, să menţinem acelaşi echilibru şi să dezvoltăm România printr-un program coerent.