David Brooks, tânărul mijlocaș de la Bournemouth, în vârstă de 24 de ani, a fost diagnosticat cu limfom Hodgkin.

Din cauza cumplitei vești primite, jucătorul de 24 de ani nu a putut evolua pentru Țara Galilor în ultimele meciuri din preliminariile CM 2022, potrivit Fanatik.

Acesta a ținut să mulţumească echipei medicale a naţionalei galeze pentru că l-a ajutat să-și depisteze boala.

„Deşi a fost un şoc pentru mine şi familia mea, prognosticul este optimist şi sunt încrezător că voi fi complet recuperat şi voi reveni la joc cât mai curând posibil.”, a spus Davis Brooks.

Directorul general al Bournemouth, Neill Blake, a spus că tânărul jucătorul se va bucura de sprijinul întregului club.

„Îi vom oferi lui David tot timpul de care are nevoie pentru a-şi reveni şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a-l ajuta.”

Galezul nu se dă bătut

„Mă voi întoarce pe teren!” sunt cuvintele optimiste ale fotbalistului galez, desi suferă de limfom Hodgkin în etapa a doua. Cu toate acestea, prognosticul este unul pozitiv, iar tânărul va putea începe tratamentul săptămâna viitoare.

„Acesta este un mesaj foarte greu de scris pentru mine. Am fost diagnosticat cu limfom Hodgkin în etapa a doua și voi începe un curs de tratament săptămâna viitoare. A fost un șoc pentru mine și familia mea. Prognosticul este unul pozitiv și sunt încrezător că mă voi reface complet și mă voi întoarce pe terenul de fotbal cât mai curând posibil”, a declarat internaționalul galez după ce a fost descoperit cu cancer limfatic.

Ce este cancerul limfatic?

Cancerul limfatic este un tip de cancer care afectează în principal sistemul imunitar. Este un cancer al celulelor sistemului imunitar, numite limfocite, care se dezvoltă în ganglionii limfatici și în sistemul limfatic, mai precis.