În fiecare an trebuie să facă tot felul de manevre pentru a putea să plătească. Pe de-o parte fură din banii alocați altor sectoare prin buget iar pe de altă parte cresc taxe și accize.

DACĂ ar fi existat bani, nu era nevoie de aceste mizerii, scrie Florin Cîțu pe contul său de Facebook.

Concret.

În 2017 PSD+ALDE au furat 1.6% din PIB alocați prin buget investițiilor și i-au folosit pentru plata salariilor si pensiilor. În 2018 au furat 1.3% din PIB de la investiții și i-au folosit pentru pensii și salarii și ajutoare sociale. Banii cheltuiți pentru investiții ca procent din PIB au rămas la minim istoric pentru cei doi ani.

DAR și mai GRAV este ca au furat, în 2017 0.3% din PIB și in 2018 0.2% din PIB, din banii alocați pentru înzestrarea armatei. Aici este clar un caz de subminarea siguranței naționale. Având în vedere legaturile stranse la MFP cu Rusia, nu este de mirare.

Si tot nu ajungeau banii pentru pensii speciale, salarii și ajutoare sociale.

Au introdus TAXE noi, au reintrodus supracciza, au plafonat prețuri, au distrus economia cu OUG 114 etc. Astăzi românii plătesc din venitul lunar 32% către stat față de 20% in 2016. Mai mult, din venitul lunar romanii aloăa cu aprope 10% mai putin consumului.

Inca o DOVADA ca situatia finantelor publice este dezastruoasă. PSD recunoaște că a mintit si NU REDUCE TVA la 18% in 2019, a mai scris senatorul Florin Cîțu.