Victor Rebengiuc se pregătește intens pentru piesa de teatru „Regele moare”

Victor Rebengiuc se pregătește pentru despărțirea de această lume! Victor Rebengiuc se pregătește intens pentru piesa de teatru „Regele moare”, unde va juca rolul principal. În ciuda faptului că are 90 de ani, își respectă cu strictețe meseria.

Marele actor spune că personajul pe care-l interpretează se pregăteşte pentru despărţirea de cele lumeşti, iar el personal face acelaşi lucru. Din acest motiv, consideră că acest rol i se potriveşte ca o mănuşă şi este fericit să joace în această piesă.

„Piesa asta, “Regele moare”, nu mi s-a părut absurdă. Mi s-a părut o poveste de viaţă pe care o vom trăi cu toţii, fiecare, şi pe care mulţi au trăit-o, dar nu mai pot sa ne comunice. Este o experienţă pe care înainte de a o face în viaţă, am făcut-o în piesa asta.

Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi Beranger, eroul pe care îl joc eu: exact pentru despărţirea de lumea asta şi plecarea într-un voiaj din care întoarcerea nu este planificată. Aşa că, sunt fericit că joc acest spectacol” a declarat el pntru Spectacola.

„Pentru mine personal, “Regele moare”, este cel mai drag spectacol pe care l-am jucat vreodată la Teatrul Naţional”, a adăugat marea actriţă Mariana Mihuţ, care joacă și ea într-un rol principal.

spectacolul „Regele moare”
SURSA FOTO: Spectacola
SURSA FOTO: Spectacola
spectacolul „Regele moare”
SURSA FOTO: Spectacola

Piesa „Regele moare” va fi difuzată la TV, sâmbătă seară

Televiziunea Română și Teatrul Național București aduc în atenția oamenilor producția teatrală „Regele moare”, într-o interpretare a marilor actori Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, în rolurile principale.

„Regele moare” va fi difuzată de Televiziunea Română, pe canalul TVR CULTURAL, sâmbătă, 30 septembrie 2023, începând cu ora 20:00.

„Regele moare” a fost scrisă în limba franceză de Eugène Ionesco şi tradusă în limba română de Vlad Russo și Vlad Zografi. Piesa de teatru este considerată una dintre creațiile remarcabile ale lui Eugene Ionesco. Este o explorare a temelor legate de moarte și existență.

„Regele moare” este regizat de Andrei și Andreea Grosu. Într-o lume în care absurdul devine realitate, un rege se confruntă cu inevitabilitatea morții. Nu se poate pregăti cu adevărat pentru moarte.

El trăiește într-un univers neobişnuit. În timp ce moartea își face simțită prezența, lumea din jurul lui se dezintegrează sub ochii săi. El trece prin etape de negare, acceptare, egoism, orgoliu, luciditate și apoi din nou negare – toate acestea culminând într-o falsă resemnare a sa deoarece nimeni nu își poate accepta cu adevărat sfârșitul.