Veste bună privind imunitatea: Infectarea plus vaccinarea „oferă o protecție mai mare”

Conform studiului Zoe, infecția cu Covid, împreună cu vaccinarea completă, mărește protecția unei persoane împotriva virusului cu până la 94%.

Cercetările au constatat că două doze de vaccin AstraZeneca au asigurat o protecție de 71% împotriva infecției până la șase luni după vaccinare, în timp ce protecția a crescut la 90% în rândul celor care anterior fuseseră testați pozitiv cu Covid, potrivit RTE.

De asemenea, cele două doze de Pfizer au oferit protecție de 80% până la șase luni după vaccinare, dar care a crescut la 94% în cazul celor cu o infecție anterioară.

Este o veste bună pentru nivelurile generale de imunitate

Studiul a utilizat date de la persoane vaccinate în perioada 8 decembrie 2020 – 31 iulie 2021 și de la infectați între 26 mai anul curent, când varianta Delta a devenit dominantă, și 31 iulie. Analiza, care a atras mai mult de 1,2 milioane de rezultate ale testelor, a constatat că o infecție anterioară fără vaccinare a oferit protecție de doar 65% .

Profesorul Tim Spector, de la King’s College London, care a realizat studiul Zoe Covid, explică: „Indiferent de vaccinul administrat, această ultimă cercetare arată că a avea o infecție naturală Covid-19 înainte de cele două doze de vaccin înseamnă o protecție mai mare”.

”Este o veste bună pentru nivelurile generale de imunitate din Marea Britanie și înseamnă că un număr mare de oameni vor beneficia de o protecție eficientă și de lungă durată împotriva Covid-19”, a adăugat el.

În același timp, acum există dovezi puternice pentru a susține nevoia de vaccinare, chiar și în cazul celor care au avut deja Covid-19.