”Am propus astăzi pe ordinea de zi trei proiecte care însumează investiţii de aproape 50 de milioane de euro în sănătate. Prin aceste proiecte de hotărâre se actualizează indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivelor de investiţii la trei unităţi medicale din Bucureşti: Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia” pentru reabilitarea şi extinderea a două clădiri, o investiție de circa 17 milioane euro; maternitatea Bucur pentru reabilitarea corpurilor A și B, valoarea totală fiind de circa 28 milioane euro şi Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș pentru construirea ambulatoriului, un proiect în valoare de circa 2,5 milioane euro. Toate aceste investiții vor fi finanțate de la bugetul propriu al Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București”, a anunţat ieri primarul general, Gabriela Firea.

Ambulatoriului Spital de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș se află la faza proiect tehnic şi au fost propuse o serie de modificări ale proiectului realizat la faza studiu de fezabilitate.

Schimbările aduse proiectului inițial se datorează modificărilor legislative apărute între data realizării studiului de fezabilitate și data elaborării proiectului tehnic  și datorită dorinței beneficiarului de a separa o serie de funcțiuni, în vederea optimizării fluxurilor de persoane, personal și pacienți.


Te-ar putea interesa și: