Boris Becker a analizat jocul Simonei Halep înainte de Australian Open şi a descoperit trei puncte slabe. Neamţul nu crede că românca poate ajunge să lupte pentru trofeu, în condiţiile în care serviciul, lovitura de forehand şi forma sa fizică nu funcţionează la parametrii înalţi, susține Mediafax.”Simona nu are cel mai bun serviciu din circuit, iar lovitura de forehand nu este nici ea perfectă. A fost accidentată mult timp şi nu a mai jucat o perioadă. O văd cam la acelaşi nivel cu Kerber şi să nu uităm că Serena este din nou la un nivel înalt. Nici de Caroline Wozniacki nu trebuie să uităm, iar Muguruza evoluează şi ea din ce în ce mai bine. Şanse mai au pentru trofeu şi unele ca Pliskova sau Julia Goerges, dar în schimb Şarapova nu e favorită. Ea trebuie să arate că mai poate juca la un nivel ridicat” , a spus Boris Becker la Eurosport.

De altfel, în urmă cu o zi, specialiştii au dat verdictul în ceea ce o priveşte pe Simona Halep. La îndemnul Federaţiei de Tenis din Australia, pe baza unui algoritm matematic, o echipă de cercetatori a încercat să descopere cine va fi viitoarea campioană de la Australian Open. Conform oamenilor de ştiinţă, Simona Halep nu are nici macar 5% şanse să câştige Australian Open.  Conform contului de Twitter al competiţiei, cercetătorii de la Universitatea din Victoria au ajuns la concluzia că marea favorita la căşstigarea turneului este Karolina Pliskova. Conform studiului făcut de australieni, Pliskova are 13% şanse să triumfe la Melbourne, ea fiind urmată de Elina Svitolina (11%), Angelique Kerber (7%) şi Caroline Wozniacki (4%). Oamenii de ştiinţă au precizat ca Simona Halep si Serena Williams nu se numără printre favorite deoarece au disputat putine meciuri in ultimele luni si nu sunt in forma. Chiar dacă nu au oferit detalii despre metoda care stat la baza alcătuirii acestui clasament , cercetatorii australieni au menţionat că “vor să revoluţioneze tenisul prin intermediul ştiinţei”.

Înainte de începerea Australian Open, numărul unu mondial Simona Halep a făcut câteva dezvăluiri despre cât de pregătită este pentru primul grand slam al anului, dar şi despre viitorul antrenor. Prezentă la o conferinţă de presă sportiva a explicat cum se simte înainte de începerea primului grand slam al anului. ,,Este o mare diferenţă faţă de anul trecut, pot spune că am realizat ce mi-am dorit. Am câştigat în sfârşit un Grand Slam. Acum pot spune că sunt cu adevărat numărul 1. Înainte spuneam că fără un Grand Slam nu eşti numărul 1. Sunt fericită, mă bucur de tot. Tot ce am realizat anul trecut m-a făcut să fiu puţin mai relaxată. Doar încerc să-mi îmbunătăţesc jocul şi să văd cât de bună pot fi în viitor”, a afirmat Halep, potrivit News.ro.