Vestea introducerii noului buletin cu cip în România a adus după sine, ca şi în cazul cardului de sănătate, numeroase discuţii şi păreri în contradictoriu, care de care mai bizare. Unii români spun că vor fi urmăriţi de autorităţi sau menţionează chiar Apocalipsa.

Cristian Tudor Popescu a comentat, pentru Digi24, reacţia acestor oameni. El reaminteşte că este vorba despre o opţiune, oamenii nu vor fi siliţi să adopte noul sistem. În plus, gazetarul le transmite următorul mesaj celor speriaţi că vor fi urmăriţi şi supravegheaţi de autorităţi prin intermediul cipului din buletin: “statul, serviciile secrete și puterile alea mari din lumea asta vă pot urmări acum, stimați cetățeni ai României, fără niciun cip în buletin”.

Putem fi urmăriţi şi acum, în orice moment, peste tot, fără niciun cip

“Am auzit tot felul de teorii ale conspirației. Oamenii ăștia au și o opțiune, nu sunt siliți. Nu, stimați telespectatori, nu sunteți siliți să aveți buletin cu cip. Unii privesc asta ca și când li s-ar înfige un cip în cap, nu în buletin. De pildă, temerea de baza este: o să fim urmăriți, am văzut la dezbaterea publică organizată de MAI, temerea este că o să fim urmăriți peste tot, de colo-colo, pentru că se bagă antene, microantene în cipul respectiv.

Omul ăla de la MAI a spus un lucru ingineresc simplu: domne, antena aia că să funcționeze, îi trebuie baterie. În cip nu e nicio baterie, cum e la telefonul dumneavoastră. Dar oamenii consideră că așa vor fi urmăriți de stat, de puterile oculte din întreaga lume. Eu le-aș spune așa: statul, serviciile secrete și puterile alea mari din lumea asta vă pot urmări acum, stimați cetățeni ai României, fără niciun cip în buletin.

Dacă se dorește de un serviciu de informații din România sau din străinătate, din Occident, din SUA, dacă se dorește ca un român să fie urmărit, unde se mișcă, cu ce se ocupă, ce contacte are, din diverse motive, cu aprobarea, firește, a unui judecător, poate fi urmărit peste tot. Și tehnologia permite să înregistreze și să folosească aceste servicii oricare convorbire a noastră.Tot ce vorbim noi, orice convorbire poate fi recuperată și folosită. Prin urmare, nu e nevoie de cip. Suntem în acest moment pasibili de a fi urmăriți, în orice moment, peste tot”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru Digi24.

CTP: Ce minte îngustă au atâţia români

Jurnalistul mai atrage atenţia asupra unei probleme pe care aceşti contestatari par să o ignore: nu mai poţi ieşi din ţară fără un buletin cu cip, “rămâi aici, patriot, rămâi la Românica”. Probabil asta este în regulă pentru aceşti oameni, care dau vina pe occident, pe ţările străine oculte pentru acest cip. “Ce minte îngustă au atâția oameni, din păcate, din această țară”, spune, cu regret, CTP.

“Cei care nu doresc un astfel de buletin pentru că îi tâmpește, pentru că, nu știu, am auzit și asta că nu mai fac copii ăia care au buletin cu cip, cei care au temerile astea pot să rămână cu buletin vechi, fără cip. O singură problemă: nu mai ies din țară. Cu buletinul vechi nu mai ieși. Rămâi aici, patriot, rămâi la Românica. Ceea ce e foarte bine pentru că bănuiesc că toți oamenii ăștia care au temerile astea consideră că răul vine din Occident.

De acolo vine cipul ăsta, că nu l-au făcut, aici, românii. Cipul vine de la Oculta, eventual iudeo-masonică internațională care îl bagă și în România acum ca să ne umărescă, să ne înrobească, să ne controleze mințile. E foarte simplu: rămâneți aici în România, nu vă duceți la Oculta iudeo-masonică în Occident cu buletine fără cip.

Ce minte îngustă au atâția oameni, din păcate, din această țară, care nu se gândesc: domne, suntem în UE, trăim pe planeta Pământ și planeta aceasta este globalizată în acest moment. Când se fac pașapoarte și buletine cu cip ele se fac pe toată planeta. Tehnologia nu poate fi oprită.”