Simona Halep a câştigat şi cel de-al doilea meci de la Australian Open, scor 6-2, 6-4 împotriva lui Harriet Dart din Marea Britanie (locul 173 WTA). Cu toate acestea, gazetarul Cristian Tudor Popescu nu a fost mulţumit de jocul de astăzi al româncei.

CTP spune că Simona Halep a făcut o greşeală psihologică majoră, pe care nu credea să o mai vadă la sportiva din Constanţa, în ciuda faptului că a avut, în general, un meci de antrenament cu Harriet Dart. CTP a criticat şi o ieşire nervoasă a Simonei către banca tehnică: “Această enervare a ei nu mi-a sunat bine”. “Nu aș spune că este un meci foarte bun” al Simonei, şi-a încheiat Cristian Tudor Popescu analiza.

CTP: Un meci de antrenament, un meci util

“Simona Halep a rămas calmă, controlată, atunci când Dart a intrat în zona, a început să lovească foarte bine pentru că nu mai avea ce pierde. Meciul nu e numai cu bune. Simona a făcut o greșeală psihologică pe care nu credeam că o s-o mai văd la ea, și anume că va veni victoria de la sine. De multe ori, nu se întâmplă așa. Adversara prinde curaj, se eliberează de emoție. Asta s-a întâmplat.

Și momentul cel mai rău al Simonei a fost acela când, la 5-3, a strigat spre banca tehnică: ”ce să fac?”. Păi cum ce să faci? Trebuia să aștepte ca această explozie a adversarei să se consume. Nu era ceva deosebit. Această enervare a ei nu mi-a sunat bine.

În rest, Simona a făcut un meci de antrenament. A avut parte și de niște schimburi care îi vor fi de folos în continuare. Putem spune că este un meci util, nu aș spune că este un meci foarte bun”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru Digi Sport.

Cu cine va juca Simona în turul al treilea la Melbourne

În următorul meci de la Australian Open, Halep o va întâlni pe Yulia Putintseva din Kazahstan (locul 38 WTA). Cele două vor juca, cel mai probabil, sâmbătă. Sportiva în vârstă de 25 de ani a trecut în turul al doilea de o americancă mai bine clasată decât ea, Danielle Collins (locul 25 WTA), după un meci în trei seturi.

Putintseva a câştigat, până în prezent, un singur titlu în circuitul WTA, cel de la Nurnberg în 2019. Cea mai bună clasare a sa din carieră este locul 27 mondial, pe care l-a deţinut în februarie 2017.

Meciul din turul trei va fi prima întâlnire în circuitul WTA între Simona Halep şi Yulia Putintseva.