Românii vor putea opta între cărţile de identitate cu sau fără cip. Cu toate că au dreptul de a alege, noile buletine vin cu restricții cum ar fi faptul că nu vor mai putea ieși din țară. Așadar, nu poate fi vorba de o alegere din moment ce una dintre opțiuni are restricții. Mircea Badea a recunoscut recent că nu este de acord cu buletinele cu cip. Realizatorul TV a zis că se dorește controlarea totală a populației printr-o astfel de mișcare.

”Sunt absolut împotriva buletinelor cu cip. Este vorba despre control, despre nimic altceva! În Suedia sunt cetățeni care și-au implantat benevol cip-uri pentru că li se pare comod. Când aud argumentul comodiții îmi vine să vomit. Și-n închisoare ți-e comod. Stai liniștit, ai trei mese pe zi, te scoate la plimbare, te uiți la televizor, te culci devreme, ai activități… Este ok la închisoare, ce are?! Este comod. Eu voi opta pentru cartea de identitate simplă. Nu mai poți ieși din țară dacă nu ai cip”, a zis Mircea Badea la emisiunea ”În gura presei”.

Anunţul tranşant făcut de Mircea Badea

“Nu există niciun motiv pentru buletinele cu cip altul decât controlul. Nu înțeleg de ce mai este nevoie când toată lumea are telefon mobil. Oricum suntem supravegheați. (…) Sigur că asta cu cip-ul este pentru controlul populației… Cât de mare este nevoia de control?! Sigur… e pentru comoditate… Că e greu să scoți cartea de identitatea din buzunar… trebuie să aibă cip”, a mai zis, ironic, Mircea Badea.