Conform standardelor stabilite de către Asociaţia SD, cardurile UHS-I SDHC şi SDXC de la Verbatim oferă viteze de citire de până la 600x (90MB/sec) şi viteze de scriere de 166x (25MB/sec).

Cu o funcţie specială pentru prevenirea ştergerii accidentale a datelor şi capacităti de stocare de până la 64GB pentru a captura şi transfera filme high-definition (HD) şi fotografii digitale de înaltă-rezoluţie, cardurile de memorie de la Verbatim permit fotografilor şi videografilor profesionişti să utilizeze aparate foto şi camere de filmat cu suport SDHC sau SDXC decât să se bazeze pe unităţi CompactFlash sau SSD. Utilizarea în creştere a aplicaţiilor mobile necesită o capacitate generoasă de stocare şi rate rapide de  transfer.
 
“Noua denumire UHS-I (Ultra High Speed) a fost anuntaţă recent de către Asociaţia SD”, explică Chris Chalder, Business Development Manager pentru Verbatim EUMEA. “Noile noastre carduri SDHC şi SDXC corespund acestei specificaţii, stabilesc standardele pentru un nou nivel de performanţă şi au fost dezvoltate pentru a stoca ore de conţinut video high definition.”

Cardurile UHS-I SDHC de la Verbatim sunt disponibile in versiunile de 16GB şi 32GB, în timp ce cardul UHS-I SDXC va fi lansat într-o variantă de 64GB în decursul acestui an.