Emisiunea „Sex cu Nadine” este o productie Creative Vision International, cumparata si difuzata de Prima TV. Simona Mazilescu, producatoarea emisiunii, si Nadine, prezentatoarea acesteia, sustin ca sunt singurele „vinovate” de nasterea ei. „Dupa „Traieste vara cu Nadine” si „Nadine Show”, in care abordam pe larg relatiile dintr-un cuplu, de toate felurile, inclusiv cele sexuale, am simtit ca putem sa raspundem unei astfel de provocari”, declara Nadine. „”Sex cu Nadine” este singura emisiune a momentului care trateaza sexualitatea intr-un mod care combina divertismentul cu informatia si consideram ca este o sursa extraordinara pentru informarea si educarea sexuala a tinerilor si nu numai”, sustine Simona Mazilescu.
Emisiunea s-a inspirat de la PRO 7
Producatoarea crede ca problemele ivite in realizarea emisiunii sunt aproape la fel cu piedicile inerente oricarei altei productii. Totusi „…cautarea subiectelor este un efort continuu, in special pentru ca in Romania industria sexului nu este foarte dezvoltata. Este greu sa abordam persoanele „obisnuite” si sa le facem sa se deschida fata de acest subiect, inca delicat in mentalitatea romaneasca”, sustine Mazilescu. Echipa care realizeaza „Sex cu Nadine” numara mai bine de zece membri. Pentru ea lucreaza reporteri, documentaristi dar si medicul psihiatru Cristian Andrei, cunoscut deja publicului datorita emisiunilor sale de la radio. Reporterii de la „Sex cu Nadine” trebuie „sa se implice in viata de noapte a Bucurestiului, sa fie dispusi sa isi depaseasca prejudecatile si sa nu uite nici un moment ca informatia pe care o difuzeaza constituie o carte de vizita”.
Simona Mazilescu recunoaste ca in pregatirea editiilor exista si surprize neplacute. Spre exemplu, vedetele care manifesta reticenta fata de invitatia de a fi prezente in studioul emisiunii. Atunci cand le intrebi pe cele doua protagoniste in ce masura exista similitudini intre „Sex cu Nadine” si productiile similare din Occident, precum Liebe Sunde de la PRO 7 si Wa(h)re Liebe, de la VOX, raspunsurile sunt diferite. Nadine afirma ca „Liebe Sunde” e cam agresiva pentru Romania. „Daca as avea in studio doi homosexuali care se saruta in direct as avea multe de suportat dupa.”
Simona Mazilescu are o parere mai nuantata, dar si ea pledeaza pentru identitatea proprie a emisiunii romanesti, ce trebuie sa tina cont de gusturile si preferintele publicului nostru telespectator. „Invitatii nostri nu au restrictii de comportament pe platoul de filmare, insa sunt persoane care au simtul responsabilitatii. Ideea de baza a emisiunii este sa incurajeze o atitudine relaxata si fireasca vizavi de sexualitate, iar invitatii nostri au ca singura datorie sa fie ei insisi”, afirma Simona Mazilescu.
CNA a mutat-o pe Nadine dupa miezul noptii
La debutul sau, „Sex cu Nadine” a fost programata spre final de „prime time”, vinerea si sambata, catre 22.00. Ea nu a rezistat decat primele doua saptamani, la aceasta ora, intrucat Consiliul National al Audiovizualului a amendat Prima pentru programarea acestei emisiuni in intervalul de maxima audienta. Potrivit prevederilor CNA, un asemenea program ar trebui difuzat dupa miezul noptii. Drept pentru care, din 5 mai emisiunea s-a mutat la 0.00, fara a se inregistra fluctuatii prea mari ale audientei in randul telespectatorilor (aproape 220.000 de telespectatori pe minut in primul week-end, fata de peste 250.000 in week-end-ul in care a fost difuzata de la miezul noptii). Potrivit datelor furnizate de AGB Data Research, barbatii au un usor avantaj asupra femeilor in vizionarea emisiunii, insa exista si exceptii in care reprezentantele Evei au fost prezente in numar mai mare in fata ecranelor de televizor la ora la care se difuza emisiunea (de exemplu: la 9 iunie, luna din care exista o singura editie saptamanala: 46.087 femei fata de 40.262 sau in 16 iunie: 69.700 fata de 41.351). De la sfarsitul lui august se preconizeaza ca se vor incheia si primele contracte de publicitate pentru aceasta emisiune.