Un vecin al lui Gheorghe Dincă a explicat, sâmbătă, că le-a spus procurorilor că a simțit miros de fum în ziua când ar fi fost ucisă Alexandra, însă nu a văzut de unde vine focul. Despre Dincă spune că era un vecin singuratic, care l-a ajutat cu bani, dar și cu betoniera, când i-a cerut.

Marian, vecinul lui Gheorghe Dincă, a declarat, sâmbătă, că în cursul zile de joi, cel mai probabil între orele 17.00 și 19.00 a simțit miros de fum „ca de cârpă arsă”, a mers în grădină, dar nu a putut identifica de unde vine mirosul.

„În ziua respectivă eu am făcut grătar în curte. De la el nu am văzut niciun fum. Mirosea a cârpă… m-am dus în grădină să mă uit dacă e foc pe undeva… nu s-a văzut niciun foc, nimic. Deci a cârpă mirosea dar nu s-a văzut nici urmă de fum, absolut nimic. A cârpă arsă, atât. (…) M-au întrebat și de la poliție și de la parchet și am spus că s-a simțit un fum, dar nu știu de unde au provenit. Nu sunt singurul vecin care spune chestia asta. S-a simțit miros de cârpă în jur de 5 jumate – 7 seara, joi seara”, a spus vecinul Marian, potrivit Mediafax.ro.

Întrebat dacă l-a văzut în acea zi pe Gheorghe Dincă, Marian a negat. Potrivit acestuia, Dincă obișnuia să dea foc în curte, dar nu i s-a părut nimic anormal.

„Mai dădea foc, ori că își făcea treaba lui în curte… și eu mai dau foc, mai fierb apă în curte pentru mașina de spălat, fiecare vecin își face în curte…”, a mai spus vecinul lui Dincă.

Acesta a precizat că nu a auzit niciun zgomit în curtea lui Gheorghe Dincă, pentru că joi lucra la casă, în interior, și avea muzica pornită. Omul refuză să creadă că a locuit lângă un criminal și povestește că atunci când a avut nevoie, Dincă l-a ajutat.

„Am copil de 10 ani. Pe mine nu m-a deranjat. De fapt m-a ajutat omul. Am cerut o betonieră de am turnat beton în curte, am avut nevoie de bani acum câțiva ani, m-a servit omul. (…) Avea bani, și-a vândut locuri în spate. (…) Nu mi s-a părut suspect. Era un om singur”, a mai spus Marian.

Întrebat dacă el crede că Luiza a fost ținută din aprilie captivă în locuința lui Dincă, vecinul spune că nu crede în această teorie.

„Eu nu aș crede. Avem familii, dar să ții un suflet de om în casă și să nu auzi nimic, eu nu cred. Probabil din casă de la el nu se aude”, a mai spus Marian.

Întrebat, de asemenea, dacă a fost vreodată acasă la Gheorghe Dincă, Marian a spus că nu a trecut de poartă niciodată.

Între ei există un gard construit de Gheorghe Dincă în urmă cu 7 – 8 ani, care are o înălțime de circa trei metri.

Alexandra Măceșanu (15 ani) a dispărut, miercuri, 24 iulid, după ce a luat o mașină de ocazie. În același mod a dispărut în aprilie 2019 și Luiza Melencu (18 ani). Suspectul, Gheorghe Dincă, a fost identificat abia vineri, 26 iulie, după ce Alexandra a sunat, joi, de trei ori la 112 pentru a-și anunța răpirea. Dincă și-a recunoscut duminică faptele și a spus le-a omorât pe fete și că a ars cele două cadavre.