Piața valutară are orgoliul ei și are o tentă de suveranitate încât cel puțin pe termen scurt ascultă numai de o simplă comandă, raportul dintre cerere și ofertă. Pe termene mai lungi sunt vreo 11 indicatori care stau în spatele acestei împăcări între cerere și ofertă, a spus Vasilescu, care a mai precizat că  economia în general se cuplează la viața politică dar piața valutară nu se aruncă într-o parte în alta în funcție de evenimentele politice. Trebuie să se întâmple mai multe evenimente și mai de amploare. Căderea Guvernului poate influența piața valutară dar depunerea unei moțiuni de cenzură nu.

Noi la BNR, suntem singurii care mai vorbim despre trecerea la Euro, a ţinut să precizeze oficialul VBR, adăugând că dacă vrem să avem un program de viitor acesta trebuie să fie trecerea la euro.

La noi, piețele se comportă ca în gară, stau în sala de așteptare și așteaptă să vadă cum arată următorul tren, a mai spus consilierul lui Isărescu.
Mugur Isărescu nu doreşte să fie premier şi are două argumente pentru asta. Mai întâi, un prim-ministru, în România, trebuie să fie mai tânăr, să aibă mai puţin de 60 de ani. Apoi, un prim-ministru care nu are în spate un partid puternic nu-şi poate duce la capăt mandatul şi programul.