Votul a fost secret şi electronic. Vasile Blaga a fost ales preşedinte al Senatului pe 28 noiembrie 2011. El a fost ales în fruntea Camerei superioare după revocarea din funcţie a social-democratului Mircea Geoană, în urma deciziei PSD de a-i retrage sprijinul politic.

Blaga a fost ales senator PDL, la alegerile uninominale din noiembrie 2008, în Colegiul 5 senatori Bucureşti.
Vasile Blaga: "Voi face plângere penală împotriva lui Ioan Chelaru"
Vasile Blaga, a anunţat că va face plângere penală împotriva vicepreşedintelui Camerei superioare, Ioan Chelaru, pentru că a semnat "un act ilegal", adăugând că şedinţa Biroului Permanent care a decis sesiune extraordinară pentru revocarea sa din funcţie a fost ilegal constituită.

"Prezenţa celor şapte colegi din Biroul Permanent este complet ilegală, pentru că ea a avut loc, în primul rând, în timp ce eram în plenul Camerelor reunite ascultându-l pe premier care ne-a prezentat raportul său de la Bruxelles. Încet – încet, observăm astăzi o lovitură de stat în România. Dânşii au fost şapte colegi care au convocat Biroul, nici măcar nu m-au convocat şi nici măcar nu au îndeplinit condiţiile formale pentru a putea fi convocată şedinţa BP. Nu au motivat în niciun fel în cererea pe care au trimis-o Biroului Permanent, care este motivul pentru care au pus pe ordinea de zi schimbarea (n.r. – a preşedintelui Senatului)", a declarat Vasile Blaga.

El a adăugat că este complet ilegală solicitarea celor care cer revocarea sa din funcţie, anunţând că va contesta la Curtea Constituţională "actul ilegal" semnat de senatorul social-democrat Ioan Chelaru.

Vasile Blaga a precizat că o treime din totalul senatorilor puteau să ceară preşedintelui Camerei superioare să convocare Biroul Permanent, însă aceştia nu puteau convoca singuri forul de conducere.
Sursa: Agerpres