“Din punct de vedere economic, plecarea Nokia din ţara noastră are importanţă doar în ceea ce priveşte echilibrul valutar. Atunci când produci telefoane low-end marginile de profit sunt mici, impozitele sunt mici, veniturile la buget sunt mici. De asemenea, Nokia plătea în ţara noastră salarii mici, iar impactul bugetar nu este foarte spectaculos”, consideră deputatul Varujan Pambuccian.

Situaţia globală a companiei Nokia la nivel global este îngrozitoare consideră Pambuccian care afirmă că finlandezii au pierdut de multă vreme trenul în ceea ce priveşte telefoanele inteligente.

Nokia a încercat să recupereze teren prin parteneriatul cu Microsoft, însă anunţul acestei colaborări a fost făcut prea devreme ceea ce a dus la o scădere a cotei de piaţă a companiei.

Schimbarea CEO-ului a fost o decizie neinspirată în viziunea lui Pambuccian. “Omul care conduce acum Nokia (Stephen Elop n.red.) este un fost executiv Microsoft care ia decizii în stilul Microsoft, precum cea de acum (n.red. de a închide fabrica de la Jucu)”, a mai spus Pambuccian.

“Singura şansă ca finlandezii să îşi revină este să investească în cercetare şi dezvoltare”, afirmă deputatul.