Nokia  a lansat modelele Lumia 630, primul Lumia cu dual-SIM, accesibilul Lumia 635 și noul vârf de gamă Lumia 930. De asemenea, Nokia a confirmat că Windows Phone 8.1 este programat să fie disponibil pentru tot portofoliul Lumia Windows 8 ca actualizare over-the-air, în această vară, în urma testelor și aprobărilor din partea partenerilor.

“ Astăzi oferim utlizatorilor tot ce este mai bun de la Microsoft și Lumia, prin trei dispozitive impresionante bazate pe Windows 8.1. Pe lângă noi capabilităţi de la Microsoft, Nokia oferă utilizatorilor o experiență foto-video fără compromisuri, design atragător și telefoane de business mai bune”, a declarat Stephen Elop, Executive Vice President, Nokia Devices & Services.

Noile smartphone-uri Lumia integrează ce este mai bun de la Microsoft și Lumia. Nokia Lumia 930 este vârful de gamă pentru Windows Phone 8.1, oferind capabilități precum:
•    Cameră PureView de 20 megapixeli cu tehnologie optică ZEISS și tehnologie Rich Recording avansată, oferind o experință video și foto impecabilă, prin noua inovație Living Images.
•    Design superb ce îmbină accente metalice și policarbonat în culori vibrante, cu un afișaj ClearBlack de 5 inci pentru o vizualizare optimă a Vyclone, Netflix și Xbox Video, chiar și în lumina puternică a zilei.
•    Procesor quad-core Snapdragon la 2,2GHz ce sporeşte performanţa în livrarea de conținut precum aplicații, jocuri, Internet și servicii Microsoft integrate precum OneDrive și Microsoft Office.

Nokia Lumia 930 urmează să fie lansat pe piaţă în iunie, începând cu Europa, Asia, Orientul Mijlociu și India, la un preț estimativ de 599 dolari înainte de taxe și subvenții.

Nokia Lumia 630 și Nokia Lumia 635 oferă o experință Windows Phone 8.1 fără compromisuri, la un preț accesibil și oferă:

•    Un procesor quad core Snapdragon ce oferă o experință mai rapidă de utilizare a reţelelor de socializare prin Word Flow și aplicații precum WhatsApp și WeChat.
•    Un design unic, în culori vii, cu capace interschimbabile și ecran ClearBlack de 4,5 inci ce oferă o experință de divertisment captivantă cu aplicații și jocuri incluzând Asphalt 8 și Vimeo.
•    Mai multe opțiuni, prin trei variante: Lumia 630 single-SIM 3G și primul Lumia dual-SIM 3G, precum și Lumia 635 în versiunea 4G/LTE.
•    Experințele oferite de smartphone-uri Lumia high-end, inclusiv SensorCore cu Bing Health și Fitness, Microsoft Office, Nokia Camera, streaming gratuit Nokia MixRadio precum și hărți globale și navigație gratuită prin HERE, care economisesc timp și bani.

Livrările pentru Nokia Lumia 630 sunt programate pentru luna mai, începând cu Asia, India/Orientul Mijlociu, America de Sud și Europa la un preț de 159 de dolari pentru varianta single-SIM și 169 dolari pentru varianta dual-SIM, înainte de taxe și subvenții. Nokia Lumia 635 urmează să fie disponibil la nivel global, inclusiv în SUA din această vară, la un preț de 189 de dolari, înainte de taxe și subvenții.