Varianta Delta va deveni dominantă! Avertisment dur din partea comisarului european pentru sănătate

Comisarul european pentru sănătate a precizat că varianta indiană, denumită recent Delta, este deja dominantă în unele state membre ale Uniunii Europene. Aceasta a mai spus că, potrivit Centrului pentru Prevenția și Controlul Bolilor, varianta Delta va deveni dominantă până la finalul lunii august.

„Numărul de cazuri de persoane infectate cu coronavirus a crescut în ultimele două săptămâni, odată cu apariţia variantei Delta. În unele state membre este deja dominantă şi conform Centrului pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor până la sfârşitul lunii august va deveni dominantă în general.

Este o variantă de virus mai contagioasă şi singurul nostru scut de protecţie este vaccinul. Avem nevoie să ne vaccinăm cu ambele doze sau cu singura doză de la Johnson&Johnson.

De aceea, vă adresez un mesaj şi o rugăminte simplă: ne aflăm aici pentru a vă arăta sprijinul din partea Comisiei Europene în efortul de vaccinare care se desfăşoară în ţara dumneavoastră”, a afirmat Stella Kyriakides.

Apel la vaccinare

Stella Kyriakides a mai spus că este important ca rata de vaccinare să crească în România, subliniind că CE este conștientă de eforturile pe care țara noastră le face în acest sens.

„Suntem conştienţi şi vedem eforturile pe care le faceţi, dar este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare în rândul cetăţenilor români. Nu trebuie să ne complacem în situaţia în care ne aflăm în prezent. Trebuie să facem mult mai multe eforturi în săptămânile care urmează. Varianta Delta a coronavirusului creează o situaţie fragilă şi periculoasă în acelaşi timp. Aşadar, îi îndemn pe români să ia decizia corectă de a se proteja pe ei înşişi şi pe cei din jurul lor şi să se vaccineze”, a mai spus Stella Kyriakides.

La vizita de la Petreşti a participat şi ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Sursă foto: Dreamstime